banner564

Eski defterleri açtı

Başbakan Erdoğan, "Nazım Hikmet’in ölene kadar sürgünde kalmasına yol açan zihniyet CHP’dir” dedi

Eski defterleri açtı
banner598
   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, medyada, sosyal medyada sanatçılara karşı son derece edep dışı, insaf dışı, insanlık dışı saldırılar yapıldığını belirterek, "Bazen şer gördüğümüz şeylerde hayır vardır”dedi.
    Kılıçdaroğlu'nun toplantısına, davetine gidiyorsa alkış, eğer Erdoğan'ın davetine gidiyorsa yuh" diye konuştu. "Böyle bir mantık olabilir mi? Sen ne zamandan beri sanat dünyasının, sanatçının iradesine ambargo koyma kabiliyetini kendinde bulabiliyorsun? Böyle bir şey olabilir mi?" diye soran Erdoğan,  sanatçılara yapılan bu saldırının aslında mahalle baskısını kimin yaptığını, kimin dikta yanlısı, kimin baskı, faşizm yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. 
   Hem o sanatçıların hem de Türkiye'nin bu linç girişimi vesilesiyle düşen maskeleri görme ve tanıma fırsatını bulduğunu kaydeden Erdoğan, "Sanatçılarımıza buradan bir kez daha sesleniyorum. Hiç tedirgin olmasınlar, çekinmesinler, rahatsız olmasınlar. Eski Türkiye'nin kapıları kapanırken o eski tekeller de artık tek tek tarihe karışıyor. Sanat hiç kimsenin tekelinde değildir" dedi. 
   Erdoğan, bu CHP zihniyetinin Nazım Hikmet'i istismar eden ama Nazım Hikmet'in ölene kadar sürgünde kalmasına yol açan zihniyet olduğunu savundu. Erdoğan, "Tek lafını duydunuz mu? Nazım Hikmet'e vatandaşlık hakkını iade eden AK Parti iktidarı olmuştur. Aramızdaki fark budur. Şu anda ki CHP zihniyeti Sabahattin Ali'yi katleden CHP'ye tek laf edebildi mi? Hayır. Ahmet Kaya'nın ülkesini terk edip, gurbette ölmesine yol açanları hep görmezden geldiler? Şu anda omuz omuza yürüyorlar, dayanışma içinde yürüyorlar. Nice kitabı yasaklayan, yakan, nice yazarı hapislere mahkum eden CHP'yi ve tek parti zihniyetini asla eleştiremezler. Ama Nazım Hikmet'e itibarını iade eden, Türkiye'de her alanda özgürlükleri geliştiren AK Parti'ye hiçbir zaman sahip olmadıkları bir özgürlük içinde saldırmayı marifet bilirler. Bunun modası artık geçti" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473