banner564

Ruhsat tamam

Total, petrol araştırmalarına başlıyor

Ruhsat tamam
banner598

   Fransız Total şirketine, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum Mümhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içerisinde bulunan 10, 6, 7 ve 11 numaralı parsellerde sismik faaliyetlerde bulunması için ruhsat verildiği bildirildi.

   Alithia Gazetesi’ne göre, Rum Hükümetinin, önceki gün Tarım Bakanı aracılığıyla, Fransız Total şirketine Rum MEB’i içerisinde petrol veya doğal gaz tespit çalışmalarına başlaması için ruhsat verildiğini açıkladı.
  Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in açıklamasına göre, Total E&P Cyprus Ltd.’nin, belirli araştırma parselleri içerisinde, özel gemilerle sismik araştırmalara başlayacağını kaydeden gazete, hedeflenen şeyin, alt katmanlarda sıkışmış petrol ve/veya doğal gaz olup olmadığına ilişkin bilgi toplamak olduğunu kaydetti.
   Total Group’un, Rum MEB’indeki ikinci tur izinler çerçevesinde, 9 ve 11 numaralı parseller için araştırma ruhsatı aldığını anımsatan gazete, Total şirketinin, dünyada, enerji sektöründeki beşinci büyük şirket olduğuna dikkati çekti.

Süre dün başladı


   Total tarafından yapılacak sismik araştırmalarla ilgili ruhsatın başlangıç tarihinin 1 Şubat, sona erme tarihinin ise 1 Mayıs olduğunu belirten gazete, Tarım Bakanının bu ruhsatı yenileme imkanına sahip olduğunu kaydetti.

    Total şirketinin Rum MEB’indeki 11 numaralı parselde, herhangi bir konsorsiyuma katılmadan faaliyet göstereceği de belirtildi.
Politis gazetesi ise haberinde, Fransız Total şirketinin Rum kesimindeki yan şirketi olan Total E&P Cyprus’un, Rum MEB’inde bulunan 10 numaralı parsel ile 6, 7 ve 11 numaralı parsellerin bir kısmında, hidrokarbon yatakları araştırmalarına ilişkin sismografik faaliyetlerle ilgili ruhsat aldığını yazdı.
   Verilen ruhsatın, esasen, Total şirketinin, hidrokarbon araştırma ve bundan istifade etme hakkını elde ettiği 10 numaralı parselde araştırmalar yapılmasıyla alakalı olduğunu kaydeden gazete, bu kararla birlikte, Rum Tarım Bakanının şirketin, araştırmalarını, 6, 7 ve 11 numaralı parsellerin bir kısmına da yayma izin verdiğini aktardı.

Total şirketinin 11 numaralı parselden istifade etme hakkına sahip olduğunu ve bu deniz bölgesi içerisinde 2013 yılı içerisinde araştırmalar yapıldığını anımsatan gazete, Rum Bakanlar Kurulunun, 6 ve 7 numaralı parsellerden istifade edilmesi için henüz ruhsat vermediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474