banner564

‘Gökyüzü olsam’

Türk Yıldızları, Oğuz Sırmalı’nın klibi için havalandı

‘Gökyüzü olsam’
banner598
Türk Yıldızları, Ankara Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Oğuz Sırmalı'nın "Gökyüzü Olsam" isimli şarkısının klibi için havalandı.
   Ankara Devlet Opera Bale sanatçısı olan ve "Sırmalı" ismiyle de rock müzik yapan Oğuz Sırmalı, 2002'de Türk Yıldızlarını izlerken hissettiği hayranlık, minnettarlık ve saygı nedeniyle "Gökyüzü Olsam" şarkısını yazdığını belirtti.
   Sırmalı, "Mevlana'nın 'Aşka uçmadıktan sonra kanatlar neye yarar' sözlerinin ışığında, uçmakla özdeşleştirilen Türk Yıldızları'nı birleştirerek şarkıyı besteledim. Şarkının aranje ve kayıtlarını da Bijen Rahimi yaptı" diye konuştu.
    Daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine başvurarak Türk Yıldızları için klip yapmak istediğini ilettiğini ifade eden Sırmalı, klibin çekimini Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'nde tamamladıklarını ifade etti.
Pilotların klipte yer alma sürecini anlatan Sırmalı, "Klibin Türk Yıldızları ile özdeşleşmesi gerekiyordu. Onları anlatmam için iyi tanımam gerekiyordu. Günlerce pilotlarla vakit geçirdim, onları tanımaya çalıştım. Klibin senaryosunu da birlikte oluşturduk" diye konuştu.
   Türk Yıldızları pilotlarının çok iyi birer müzisyen olduğunu, klipte enstrüman çalarak performans sergilediklerini kaydeden Sırmalı, "Türk Yıldızları, isimlerini gökyüzüne yazabilen dünyanın en iyi kalemleri. 'Herkes onların yerinde olmak ister' düşüncesinden yola çıkarak parçanın ismini 'Keşke Gökyüzü Olsam' olarak belirledim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474