banner564

Haddini bil!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, ABD’nin yaptırım kararını sert bir dile eleştirdi

Haddini bil!
banner598

 Beyaz Saray, ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı aldığını duyurmasının ardından Türkiye cephesinden de tepkiler art arda geldi. 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ABD'nin yaptırım kararı hakkında konuştu. "Hukuksuz ve keyfi bir karar" dedi. Binali Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  ABD Hazine Bakanlığı'nın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan yaptırım kararı, hukuksuz ve son derece keyfi bir karardır.
Türkiye’deki yargılama süreçlerine karşı saygısız bir tutumun göstergesi olan bu kararı şiddetle kınıyor ve bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini bekliyoruz.

Bahçeli: Papaz isteyen, papaz verecek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD yönetimi haddini çoktan aşmış, kırmızı çizgiyi çoktan geçmiş, hakkında şaibe ve şayiaların zirve yaptığı tartışmalı bir Papaz uğruna müttefiklik müktesebatını hiçe saymıştır" dedi.
Bahçeli ABD ile yaşanan yaptırım gerilimine ilişkin şu ifadeleri kullandı: ABD'nin sözde yaptırım kararlarına aynen misillemede bulunulmalı, Türkiye’ye parmak sallayanlara haddi bildirilmelidir. ABD aklını başına devşirmeli, Türkiye’yi hafife alacak şuursuz ve sorumsuz davranışlardan derhal vazgeçmelidir. Papaz isteyen, papaz vermeye de hazır olmalıdır.

Kılıçdaroğlu: Kim olduğunu biliyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Amerika'nın aldığı karar Türk halkının onurunu rencide ediyor. Eğer bir sorun varsa, oturulur, görüşülür, konuşulur bu sorun. İki bakanla ilgili alınan kararı doğru bulmuyoruz" değerlendirmesini yaptı. Türkiye'nin ABD'nin müttefiki olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu,"Müttefiklik ilişkilerinin, sağlıklı bir zeminde ve anlaşmayla çözülmesi gerekir. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Bu darbe girişiminin arkasında Pensilvanya'da oturan kişinin olduğunu hep beraber biliyoruz.” dedi.

Çıray: Hukuka aykırı
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray ise ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına ilişkin açıklama yaptı. "ABD’nin bu yakışıksız olduğu tavrını kınıyoruz, müttefiklik anlayışına aykırı buluyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bu iş yakışıksızdır, uluslararası hukuka aykırıdır, güçlülerin hukuksuzluğudur. Ancak bir rahip konusu nedir, ne değildir? ABD bu cüreti nereden bulmuştur? Bu süreçte perde arkasında yapılan pazarlıklar nedir? Bu tartışmayı önümüzdeki günlerde tabii ki yapacağız. Çünkü şeffaflık Büyük Türk Milleti’nin bilme hakkına saygıdan öte, ona karşı mecburiyettir.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473