banner564

Güzel bir dayanışma

TMT Mücahitler Derneği, Afrin şehitlerinin aileleri için toplanan bağışı, Büyükelçi Kanbay’a sundu 

Güzel bir dayanışma
banner598

 Tuğçe Ülkü AYDIN

Yılmaz Bora başkanlığındaki Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ı ziyaret ederek, Afrin şehitlerinin aileleri için toplanan yardım çekini sundu. 
Büyükelçi Kanbay da, çeki Silahlı Kuvvetler Dayanışma Vakfı’na iletilmek üzere, Tümgeneral Yıldırım’a takdim etti. 
Kabulde, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da hazır bulundu. 
TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, çeki takdimi sırasında yaptığı konuşmada, Afrin şehitlerinin geride bıraktıklarına küçük bir katkıları olsun diye böyle bir bağışta bulunduklarını belirtti. 
“Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı olarak biriz, bundan sonra da bir olmaya devam edeceğiz. Bundan endişeniz olmasın” diyen Bora, zaman zaman TC Lefkoşa Büyükelçiliği önüne yapılan Türkiye karşıtı eylem ve söylemlerden duydukları üzüntüyü dile getirdi. 
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, TMT Mücahitler Derneği’nin her zaman kalplerinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Sizinle gurur duyuyoruz” dedi. 
Afrin’de şehit olanların geride bıraktığı ailelerine gönülden yapılan maddi bağışı kendisinin teslim alıp, oraya iletecek Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’a teslim ettiğini söyledi. 
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ise TMT Mücahitler Derneği üyelerinin yaptığı yardımlardan dolayı hem Türk Silahlı Kuvvetleri adına hem de Afrin şehitlerinin aileleri adına teşekkürlerini sundu. 

Bora’dan Türkiye aleyhtarı eylemlere tepki
Öte yandan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, kendi kendilerini ilerici, solcu, çözüm ve barıştan yana gösteren kişilerin tutum, davranış, açıklamaları ve faaliyetlerinin bu değerlerle yakından uzaktan hiçbir ilgileri olmadığını iddia etti.
Bora, “Buna rağmen yalan, tutarsız, haksızca propagandalar halkımızı devletimizden soğutmak ve Anavatan’dan koparmak için yoğun kampanya sürdürmektedirler”dedi.
Devlet ve bayrak altında özgürce yaşanmasını sağlayan Anavatan’a karşı utanç verici kötüleme kampanyası yürütüldüğünü ileri sürerek, “Rumların yabancı ülkelerle askeri anlaşmalar yapmalarına ses çıkarmamalarına karşın, ulusal davamızı savunanları aşağılamaya çalışıyorlar.Yabancı ülke misyon ve diplomatlarının KKTC Cumhurbaşkanı’nı ziyareti esnasında 5-10 kişilik ‘hemen barış’ grubu pankartlarla eylem yaparak, bizi çözümü engelleyen taraf olarak gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473