banner564

Hain pusu

Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı

Hain pusu
banner598
Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı.
Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit ve yaralıların isimleri belli oldu. 
Şırnak Milli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK'lıların, yola koydukları patlayıcıyı infilak ettirmesinin ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu çıkan çatışmada şehit olan 2 asker ve yaralanan 2 güvenlik görevlisinin kimlikleri belli oldu. Saldırıda Osmaniye nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Diyarbakır Hani nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit olurken, Ordu nüfusuna kayıtlı Jandarma er Kadir Akpınar ile Şırnak Araköy nüfusuna kayıtlı geçici köy korucusu Hasan Akyol da yaralandı. Şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ailesinin İzmir'de, yaralı er Kadir Akpınar'ın ise İstanbul'da yaşadığı öğrenildi. 
Saldırı sonrasında Milli Tabur'dan PKK'lıların kaçabileceği Cudi Dağı'ndaki derin vadilerde belirlenen noktalar top atışlarıyla vuruldu.

Osmaniye’ye ateş düştü
Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'deki ailesinin evinde yas var.
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) Cemalpaşa Mahallesi'ndeki kardeşi Ahmet Acar'ın evinde kalan annesi Yeter Acar'a acı haberi verdi.

“Allah kimseye böyle bir acı vermesin”
Gözyaşlarına hakim olamayan anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim, Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin" diyerek gözyaşı döktü.
Şehidin kardeşi Ahmet ve kız kardeşi Gül Acar, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Fenalaşan anne ile kızı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Şehit haberinin alınmasının ardından Çatıkent Sitesi B Blok'taki eve Türk bayrağı asıldı.

Evli ve iki çocuk babasıydı…
Mehmet Acar'ın evli ve iki çocuk babası olduğu 4 kardeşinin bulunduğu ve 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.
Şehidin babası İbrahim Acar'ın ise 8 yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi.

Terhisine üç gün kala şehit oldu…
Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda yol güzergahına pusu kuran teröristlerin düzenlediği bombalı ve roketatarlı saldırıda şehit olan İzmirli Er Abdülkadir Pektaş’ın, Buca ilçesindeki evine ateş düştü. Ailesiyle dün görüştüğü öğrenilen Pektaş’ın, anne ve babasına, terhisine kısa bir süre kaldığı gerekçesiyle, “Beni dışarı çıkarmıyorlar, merak etmeyin.“ dediği öğrenildi. Mayın arama dedektörlüğü yaptığı için oğullarının göreve gitmiş olabileceğini belirten ailesi, terör örgütüne lanet okudu. Mustafa Kemal Mahallesi, 694/37 Sokak'taki evine Türk bayrağı asılırken şehit Abdülkadir Pektaş’ın, 6 ay önce ağabeyi Uğur Pektaş’ın düğününe geldiği ve dört kardeşten en küçüğü olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474