banner564

Sarayda özel karşılama

Anzak törenleri için Türkiye'ye gelen Avustralya Genel Valisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanıyor

Sarayda özel karşılama
banner598
Çanakkale'de 6-8 Ağustos günleri gerçekleştirilecek Anzak törenleri için Türkiye'ye gelen Avustralya Genel Valisi Sir Peter John Cosgrove, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanıyor.
Eşi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanan Avustralya Genel Valisi Sir Peter John Cosgrove, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konuları ve dünyadaki gelişmeleri de ele aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cosgrove ve eşi Lynne Cosgrove'u sarayın ana giriş kapısında karşıladı. 
Erdoğan ve Cosgrove'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Cosgrove, Muhafız Alayı Tören Kıtasını denetledikten sonra Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. 
İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Cosgrove merdivenlerde Türkiye ve Avustralya bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına eşleriyle birlikte poz verdi. 
Karşılama törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.  

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473