banner564

HDP’ye yüklendi

Başbakan Davutoğlu, demokrasiyle silahın, terörle barışın yan yana olamayacağını söyledi

HDP’ye yüklendi
banner598
  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, demokrasiyle silahın, terörle barışın yan yana olmayacağını belirterek, "HDP bir yol ayırımındadır ya terör dilini ya da barış dilini kullanacaklar. Siyaset yapacaklarsa, barış içinde görüşlerini ifade edeceklerse dağdan insinler her yerde barışı konuşsunlar, kendi görüşlerini ifade etsinler ama silaha ve baskıya yönelirlerse buna ne biz izin veririz ne de bu meydanı dolduran Muşlular izin verir" dedi.
   Davutoğlu, Muş Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, "yiğit Muşlulara, Sultan Alparslan ile onun askerlerine" selam gönderdi.
Olağanüstü misafirperverlikle karşılandığını belirten Davutoğlu, alandaki "Muş halkı" imzalı, Kürtçe "Tu lı ser seran lı ser çavanra hati" yazan ve "Başımız gözümüz üstüne geldiniz" anlamına gelen pankartı okudu. 

“HDP Kürtleri dininden koparmaya çalışıyor”
     Davutoğlu, HDP'nin, İslam dünyasının medarıiftiharı Kürtleri tarihinden, dininden, imanından koparmak için Kürt ulusalcılığı yaptığını ifade etti. Davutoğlu, HDP'nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile uğraştığını belirterek, şöyle konuştu: 
"Diyanet teşkilatıyla uğraşmak üzerinden aslında Malazgirt'ten bu yana gelen bütün o birlikleri yıkmak istiyorlar. CHP'nin de HDP'nin zihniyeti aynı zihniyet. İkisi de bu milleti tarihinden koparmak istiyor. Bu milleti bir kılan, aziz kılan bütün ortak değerlere yabancılaştırmak istiyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474