banner564

Hem eğlendiler hem spor yaptılar

‘En çok çocukla koşma’ dünya rekoru İstanbul'da kırıldı

Hem eğlendiler hem spor yaptılar
banner598
Genç ve çocukların spor yapmaları konusunda özendirilmesini amaçlayan 'en çok çocukla koşma' dünya rekoru İstanbul'da kırıldı. Çok sayıda öğrenci ve velilerinin katıldığı rekor denemesinde çocuklar, aileleriyle birlikte hem spor yaptı hem de eğlendi. Bahar havasının da etkisiyle kendini spora kaptıran çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. 
Bir firmanın sponsorluğunda ve devlet kuruluşlarının da desteğiyle yapılan organizasyon Beşiktaş'taki Çilek Spor Tesisleri'nde yapıldı. Türkiye'deki bazı illerde yapılması planlanan çalışmanın ilk ayağı olan İstanbul bölümü için çok sayıda çocuk aileleriyle spor tesisini doldurdu. Oyuncu Berna Laçin'in kızı Ada ile birlikte katılarak sunumunu yaptığı programda Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescili Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural da hazır bulundu. 
Programdan önce profesyonel sporcular eşliğinde ısınma hareketleri yapan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Spor yapmanın yanı sıra arkadaşlarıyla birlikte hoş vakit geçiren çocuklara aileleri de eşlik etti. Aileler çocuklarının spor konusunda teşvik edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Celalettin Ünal, oğlu Arınç ile birlikte katıldığı etkinlikte çocuğunu büyük şehir ortamında daha fazla hareket ve egzersiz konusunda teşvik ettiğini belirterek zaten kısıtlı olan spor konusunda çocukların hareketsiz ve sağlıksız kalmamaları gerektiğini belirtti. Babası ile aynı fikirde olduğunu ve elektronik cihazları yaşıtlarından daha bilinçli kullandığını belirten Arınç Ünal ise kilolu arkadaşları olduğunu ve o arkadaşlarının çok hareketsiz bir yaşam sürdüklerini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473