banner564

GKK Konya’da KKTC’yi temsil etti

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi, Işık–2015 Uluslararası Muharebe Arama Kurtarma Tatbikatı’nda KKTC’yi temsil etti.

GKK Konya’da KKTC’yi temsil etti
banner598
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı MAK Timi ilk kez katılmış olduğu uluslararası tatbikatta başarılı çalışmalarıyla katılan ülkelerin takdirini ve saygısını kazandı ve verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirecek hazırlık seviyesi ve azminde olduğunu kanıtladı” denildi.
Tamamlanan tatbikatın içeriği konusunda bilgiye yer verilen Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı açıklamasında, Işık–2015 Uluslararası Muharebe Arama Kurtarma Tatbikatı’nın KKTC’nin ilk kez katıldığı uluslararası askeri tatbikat olduğu kaydedildi.
Verilen bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ev sahipliğinde 3’üncü Ana Jet Üssü Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi, Konya’da gerçekleşen tatbikata 29 Mart ile 10 Nisan tarihleri arasında icra edildi.
Işık–2015 Uluslararası Muharebe Arama Kurtarma Tatbikatı’na Türkiye, ABD, İspanya, Macaristan, Romanya ve Azerbaycan gibi ülkelerin Hava ve Kara Kuvvetlerinin Özel Kuvvetleri ve Muharebe Arama Kurtarma Timleri katıldı. 
Almanya, Gürcistan, Cezayir, Şili, Hırvatistan, Kenya, Libya, Ukrayna ve Pakistan ise tatbikatta gözlemci olarak yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474