banner564

Herkes gerekli mesajı alsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörü maşa olarak kullananlar Türkiye'ye diz çöktüremeyecek, kendileri diz çökecek” dedi

Herkes gerekli  mesajı alsın
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan YDSK 5'inci Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunarak Kızılay'daki bombalı saldırıya ilişkin "Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler tam aksine kendileri diz çökeceklerdir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. İki lider, başbaşa gerçekleştirdikleri görüşmenin ve Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında Azerbaycan'a sergiledikleri güçlü dayanışma için teşekkürlerini sunarak "Terör saldırısından sonra Ankara'ya gelerek, biz bugün 5'inci YDSK Toplantısı'nı aslında Bakü'de yapacaktık. Fakat bu olay sebebiyle sağ olsun kardeşim Aliyev, biz gelelim, dedi. Bunu Ankara'da yapalım, dediler. Bugün burada Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nı hem bu olay karşısında birlikte gücümüzü, dayanışmamızı göstermek; ulusal ve uluslararası bütün terör eylemlerine karşı birlikteliğimizi göstermeleri bakımından gerçekten ben bu ziyaretin ve bu toplantının Ankara'mızda olmasını çok manidar buluyorum. Merhum babalarının da ifade ettiği gibi 'İki devlet bir millet' anlayışının bir tezahürü olarak ifade ediyorum. Azerbaycan'ın milletimizin kara gün dostu olduğunu bizzat gösterdiler. Bundan dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


"Teröristle perde olmayı özgürlük diye sunanlar..."
Konuşmasında meselenin mekan birlikteliği değil, ruh ve gönül birlikteliği olduğunu belirten Erdoğan, "Burada mesajın herkesten tarafından dikkatle okunmasını arzu ediyorum. Teröre destek vermeyi, teröristle perde olmayı özgürlük diye sunanlar daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdır. Bu tür hadiseler ve verilen tepkiler meselenin mekan birlikteliği değil, asıl olanın bir ruh ve gönül birlikteliği olduğunu açıkça ortaya koyuyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474