banner564

Deneyimler paylaşılacak

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu acil eylem planı konusunda Ankara’daki temaslarını tamamladı

Deneyimler paylaşılacak
banner598
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyetinin “işbirliği olanaklarını geliştirme ve uyuşturucu ile mücadele acil eylem planı hazırlanmasına yönelik Ankara’ya düzenlediği çalışma ziyaretinin tamamlandığı bildirildi.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, temaslarına Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek başlayan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyeti, temaslarının ikinci ve üçüncü gününde de yoğun görüşmeler gerçekleştirdi.
Hasan Karaokçu Başkanlığında, Prof. Dr. Biran Mertan, Halil Mısırlı, Serap Safer ve Ayça Kurnaz’dan oluşan heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu’yu da ziyaret etti.
KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyetini TBMM çatısı altında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vural Kavuncu, uyuşturucu ile mücadelede hükümetlerin yüksek iradesinin ve kararlılığının önemli olduğunu söyledi.
Vural Kavuncu, Komisyon olarak bilgi ve deneyimlerini en geniş şekilde KKTC ile paylaşmaya hazır olduklarını, hata ortak eylem planlarının geliştirilmesinin bile düşünülebileceğini sözlerine ekledi.

Diğer ziyaretler…
Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyeti, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel’i de ziyaret etti.
Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi’ni (TADOC) ziyaret eden heyet, burada yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Komisyon üyeleri, Türkiye Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan’ı da ziyaret etti.
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu heyeti son olarak, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Üyesi Hüseyin Çelik’i ziyaret etti.
Heyetin Ankara’daki temaslarının son durağı Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen ''Alo 191'' Uyuşturucu ile Mücadele Danışma Destek Hattı" Merkezi oldu.
Burada KKTC’de kurulması hedeflenen Alo Danışmanlık Hattı’nın nasıl bir sistemde çalışabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474