banner564

Gelecek turizmde

Hasan Karlıtaş, Lefke’nin en değerli madeninin yeşil dokusu olduğunu belirterek, bölgede yeni madencilik macerasına müsaade etmeyeceklerini söyledi

Gelecek turizmde
banner598
Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Lefke’nin en değerli madeninin yeşil dokusu olduğunu belirterek, bölgede yeni madencilik macerasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
Karlıtaş, Lefke’nin uluslararası cittaslow (sakin şehir) ünvanı almasıyla birlikte, bölgenin geleceğinin turizm, eğitim ve iyi tarım uygulamalarında olduğunun tescillendiğina işaret ederek, Lefke Bölgesinin tarihi, kültürel ve doğa değerlerinin, turizm vasıtası ile korunup, tanıtılmasının, bölgesel turizm gelişimi anlamında en önemli husus olduğunu ifade etti.
1974 sonrası hiç hak etmediği halde, izlenen yanlış politikalarla adı, çevre kirliliği ve maden atıklarıyla anılan Lefke bölgesinin, bu önemli sorundan kurtulmasının zamanının çoktan gelip, geçtiğini kaydeden Karlıtaş, Gemikonağı CMC atıklarının temizlenip, alanın rehabilite edilmesi hususunun hemen hemen tüm hükümet programlarında yer almasına karşın, bunun gereklerinin yerine getirilmediğine işaret etti.


Hızlı: Bölgede yeni madenciliğe karşıyız
Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı da Lefke’de CMC atıkları temizlenmeden başka bölgede madenle ilgili temizlik çalışması yapılmasına ve yeni madenciliğe karşı olduklarını vurguladı. 
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “son günlerde Lefke bölgesinde maden atıklarının temizliği için, Gemikonağı’ndaki CMC maden atıklarının bulunduğu bölge dışında çalışma yapılmak istenildiği öğrenilmiştir” diyen Hızlı, bu bölge temizlenmeden, Lefke’de farklı bir bölgede çalışma yapılabilmesi konusundaki görüşlerin kendilerini üzdüğünü vurguladı.
Hızlı, şöyle devam etti:
“Hatırlatmak isteriz ki bölgenin gelişimi için tarım, eğitim ve turizm konuları öncelikli başlıklardır. Yine Gemikonağı sahil şeridininin temizlenmesi ile çevre ve doğaya zarar vermeyecek çok amaçlı bir liman yapılmasını talep etmekteyiz.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473