banner564

Hesap verecekler

Kılıçdaroğlu Karaman ve Amasya’da, yolsuzluk operasyonlarına değindi:

Hesap verecekler
banner598
 

   CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, haklarında fezleke düzenlenen bakanlarla ilgili; "O 4 bakan yargılanacak. 4 bakan Yüce Divan'a gidecek, bu millete bunun hesabını verecek. Sadece 4 bakan mı? Bir de adına 'başbakan' denen bir 'baş çalan' var. Onun da hesap vermesi lazım" dedi.

   Kılıçdaroğlu, Karaman ve Amasya’da halka hitap ederek, yolsuzluk operasyonlarını değerlendirdi.

   Ortaya çıkan yolsuzluğun boyutunun 247 milyar lira olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Dediler ki bu rakam doğru değil. Ben de 'olabilir, doğru olmayabilir' dedim. Kim çaldı, en iyi o bilir. Çıkın açıklayın o zaman arkadaşlar. 'Çalmadık' demiyorlar, 'rakam doğru değil' diyorlar. Yani 'çaldık ama belki daha da büyük daha da az olabilir' diyorlar. Haram olsun. Ne diyelim başka ne diyeceğiz yani" ifadelerini kullandı.

   Aile sigortası projeleri olduğunu, geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan her ailede kadının banka hesabına 600 lira para yatıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

   "Kadın dilencilik yapmayacaktı. Zor durumda kalmayacaktı. Her ay sosyal devletin koruması altında bankaya gidecekti, 600 lirasını çekecekti. Onurlu yurttaş olarak çocuğunu alıp o da gidip marketten alışveriş yapacaktı. 'Siz bu parayı nereden bulacaksınız' dediler. 247 milyarlık bir yolsuzluk var. Aile sigortasıyla 32 yıl biz ödeme yapabilirdik. Yoksulluk kader değildir arkadaşlar. İzlenen siyasal politika yoksulluğu beslemiş olur. Bizim görevimiz nedir? Yoksulluğa son vermektir. Sosyal politikalarla bunu sağlamaktır. Biz bunu yapacağız. Çocuklarına gemi aldılar. Bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, yedi gemi oldu. Hala 'benim çocuğumun gemisi yok, gemiciği var' diyor. Yani 'o kadar da büyütmeyin' diyor. Senin çocuğunun tamam gemileri olabilir. Alın teriyle kazanmışsa kimse bir şey diyemez. Alın teriyle kazanmışsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememişse eyvallah, onun başımın üstünde yeri var. Ama yolsuzluk yapıp, hırsızlık yapıp, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsa, onun karşısında ben varım."

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474