banner564

“Hukuka saygı göster”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdürdü

“Hukuka saygı göster”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakansınız, yasalar uygulamakla yükümlüsünüz ama sizin görevinizi başkası üstlenmiş vaziyette ve siz buna tepki vermiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı bir özel bankayla ilgili bir sürü laf ediyor. Bu yasalara aykırı. Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp 'Bu özel banka batacak. Bu özel bankayla ilgili önlem alın. Önlem almazsanız siz sorumlu olursunuz' diyor. Şimdi buna tepkiyi benim göstermemden çok Sayın Başbakanın göstermesi lazım, 'Burası bir hukuk devleti' demesi lazım" dedi.
Kılıçdaroğlu, Fox TV’nin canlı yayını Çalar Saat'te İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.
Beşiktaş ile Yunanistan temsilcisi Asteras arasında dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçını protokolden izlediği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya haksızlık yapıldığını, haklarında 'darbeci' suçlamasıyla iddianame hazırladığını ve bunu içine sindiremediğini söyledi. 
Kılıçdaroğlu, taraftarların arasında maç izlemek istediğini belirterek "Önce onlarla beraber olmak istedik fakat onlar bir duyarlılık gösterdiler, 'Teşekkür ederiz ama aynı mekanda olmak pek çok soruyu gündeme getirebilir' dediler. Ben de onların duyarlılığına saygı gösterdim, maçı başka bir yerden izledim" diye konuştu.

"Sadece ben o koşullarda yetişmedim"
Çocukluk ve gençlik fotoğrafları klip şeklinde gösterilirken duygulanan Kılıçdaroğlu, 7 çocuklu bir aileden geldiğini, üniversiteyi bitiren tek kişinin kendisi olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, "Babam memur... Bazen düşünüyorum ayakkabı almaya kalksa, 7 çocuğa ayakkabı nasıl alacak. Ama sadece ben o koşullarda yetişmedim. Çevreme baktığım zaman bütün arkadaşlarım aşağı yukarı böyleydi. İşin özeti, gerçekten de Mustafa Kemal Atatürk'ün getirdiği cumhuriyet ve cumhuriyetimizin getirdiği imkanlar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474