banner564

Gaz çıkarması

Enerji Bakanı Lakkotripis’ten sonra Rum Meclisinden bir heyet Ürdün’e gidiyor

Gaz çıkarması
banner598
   Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis’ten sonra Meclis’ten bir heyetin temaslarda bulunmak amacıyla Ürdün’ün başkenti Umman’a gideceği belirtildi. 
   Politis gazetesi Ürdün’ü ziyaret edecek heyet üyelerinin Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile bir araya geldiğini yazdı. 
   Habere göre Lakkotripis, Meclis Başkanı Omiru’ya, Güney Kıbrıs-Ürdün ile Güney Kıbrıs-Mısır arasındaki ilişkiler konusunda bilgi verdi. 
   Lakkotripis’in geçtiğimiz hafta Ürdün’ü ziyaret ettiğini ve burada Ürdünlü mevkidaşı ile bir araya gelerek, Güney Kıbrıs’ın Ürdün’e doğal gaz satma ihtimali konusunda görüş alış verişinde bulunduğunu anımsatan gazete Ürdün’ün, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinden olan doğal gaza duyduğu ilginin yoğun ve gerçek olduğunu, Ürdün’ün bu bağlamda, Lakkotripis ile yapılan görüşmede, ülkenin talep ettiği doğal gaz miktarının ele alındığını belirtti. 
   Habere göre Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, görüşme çerçevesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Ürdün’ün, enerji konularında Güney Kıbrıs’ın stratejik dostu olduğunu ve buna bağlı olarak Enerji Bakanı Lakkotripis’in Ürdün hükümetiyle temaslarda bulunduğunu söyledi. 
Ürdün ile enerji konularında işbirliği yapılmasına ilişkin gelişmelerin cesaret verici olduğunu söyleyen Omiru, bunu çok faydalı olarak addettiğini de belirtti. 
   Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis ise gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptığı açıklamada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve kendisinin gerçekleştirmekte olduğu temasların, enerji yönünde olduğunu ifade etti. 
   BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde Anastasiadis’in Mısır Cumhurbaşkanı ile bir araya gelecek olması konusunda ise Lakkotripis, Meclis Başkanı Omiru’ya da bilgi verdiği bu görüşmeyi heyecanla beklediklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474