banner564

Karşılıklı tavizler verilmeli

Alman müsteşar “Fırsat penceresi herzaman açık olmaz” diyerek tarafları uyardı:

Karşılıklı tavizler verilmeli
banner598
   Almanya Dışişleri Bakanlığı AB İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Michael Roth, hem Kıbrıs sorununun çözümü için Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın karşılıklı taviz vermesi gerektiğini söyledi.
   Fileleftheros gazetesi “Karşılıklı Tavizler İstedi – Michael Roth’dan Ankara ve Lefkoşa’ya Kıbrıs Sorunu ve AB-Türkiye İlişkileri Konusunda Mesajlar” başlıkları altında verdiği haberinde, önceki günden itibaren Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı AB İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Michael Roth’un önceki gün “Gothe Enstitüsünde” yaptığı konuşmada, Türkiye ve Güney Kıbrıs’a yönelik mesajlar verdiğini yazdı.
   Habere göre Roth konuşmasında, Türkiye’nin AB sürecinin ilerlememesi konusunda Türkiye ve Güney Kıbrıs’a “sorumluluk yükleyerek, ülkesinin Türkiye’nin 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılması için çabaladığını” ifade etti.
     Roth, “Türkiye’de, özellikle yolsuzluk, ifade özgülüğü ve yargının bağımsızlığı konusunda yaşanan gelişmeler hakkında susmaya niyeti olmadığını” belirterek “AB’nin ortak bir pazardan çok daha fazlası olduğunu, bir değerler toplumu olduğunu, bu yüzden de demokrasi ve adalet ilkelerinde ilerlemenin katılım müzakerelerinin merkezinde yer aldığını” iddia etti.

Olumlu yanıt bekliyor

    Ülkesinin, Türkiye’nin 23 ve 24 numaralı başlıkların açılması için çaba sarf ettiğini ve yakın zamanda Rum hükümetinden olumu yanıt geleceğini umduğunu ifade eden Roth, uzlaşı olabilmesi için Türkiye’nin Ankara Protokolü’nü uygulaması gerektiğini savundu.
    Roth, “Bu anlaşmazlık sadece Türkiye ile Kıbrıs arasında değildir, AB’yi de ilgilendirir” şeklinde konuştu.
   Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Roth, “fırsat penceresinin her zaman açık olmayacağı” uyarısında bulunarak, Almanya’nın yeniden birleşmesi müzakerelerinin sadece birkaç ay sürdüğünü hatırlattı.
   Roth, bu örneğin, politikacıların bazen, fırsat penceresi kapanmadan önce cesaret ve kararlılıkla hareket etmelerinin gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474