banner564

Hükümeti yaraladı

Arınç, TÜSİAD Başkanı’n ın açıklamalarını değerlendirdi:

Hükümeti yaraladı
banner598

   Başbakan Yardımcısı BülentArınç, "TÜSİAD elbette düşüncelerini açıklayacak ama 'Türkiye'de hukuk kalmadı, hukukun üstünlüğü kalmadı, Türkiye'de şu olmadı, bu olmadı, bundan sonra size hiçbir şey gelmez' şeklindeki konuşma elbette Sayın Başbakan'ı, hükümetimizi yaralamıştır" dedi.

   Arınç, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

"Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'a yönelik eleştirilerinin" sorulması üzerine Arınç, "Zor bir değerlendirme olacak. Muharrem Bey, Bursa'dan hemşehrim, çok iyi bir iş adamı, ilişkilerimiz de çok iyi. Onunla ilgili konuşmak böyle bir programda nasıl olabilir onu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Geçmişte kendisinin de TÜSİAD ile kavgalarının olduğunu dile getiren Arınç, "Meseleye iki açıdan bakmak lazım, TÜSİAD bizim nazarımızda, yani AK Partili bakan olsun milletvekilleri olsun, kurumsal olarak, geçmişten bu yana yanlışları olan bir kurum ama önemli bir kurum" değerlendirmesinde bulundu.

   "Refah Partisi'nden de onun öncesinden de Fazilet Partisi'nden AK Parti'ye kadar bu kurumun dostane ilişkiler kurmadığını ve adeta bir muhalefet partisi gibi bu partilere karşı bir tavır aldığını biliyorum" diyenArınç, kendisinin 1996 yılından itibaren, TÜSİAD'ın hazırladığı raporlara iyi niyetle katıldığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 01:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473