banner564

Yerliye destek

Kılıçdaroğlu “Sanayide iyi bir noktaya geldik” dedi

Yerliye destek
banner598

   CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, Atisan Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, iş adamlarıyla görüştü.  

   Her alanda marka yaratılması ve bu markaların kalitesiyle dünyaya kabul ettirilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yapılan üretimin de bütün siyasi partilerce desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

   Bu desteğin, siyasetin ortak paydası olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kim üretecek? Sanayici. Nasıl üretecek? Üniversite ile işbirliği yapacak. Bunu yaptığınız zaman zaten katma değeri yüksek ürün üretmiş oluyorsunuz. O zaman dünyada sizin de sesiniz çıkmış oluyor, ürettiğiniz ürünler kabul görmüş oluyor" diye konuştu.  

 

Niye Hollanda?

   İşadamlarının otobüs üretimleri hakkında bilgi verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, İstanbul için Hollanda'dan alınan metrobüsleri eleştirdi. Metrobüslerin tanesine bir milyon 200 bin avro verildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

   "Oysa Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezi. Yunanistan'daki otobüslerin yüzde 42'si Türkiye'den alınıyor. Biz üretim yapıyoruz, iyi de neden Hollanda’dan alıyoruz. Sorun şu, kendi ürünümüze henüz daha yeteri kadar güvenmiyoruz, birinci neden bu. Oysa güveneceğiz. İkincisi de şu, onu da kabul etmek gerekiyor. Bu uluslararası ilişkilerde günün olayıdır, ona girmiş olayım, bu rüşvet mekanizması malesef. Bir de böyle bir olay var. Bürokrasinin kendisine, siyasetçiyle beraber pay çıkarmasıdır bu ihalelerden. Oysa biz üretebiliriz, ürettiğimizi kullanabilir, dünyaya satabiliriz, kabul ettirebiliriz. Türkiye'nin bu gücü, potansiyeli, kapasitesi var."

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 01:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474