banner564

İkili ilişkiler güçlenecek

Barzani, Kürt bölgesine verilen askeri ve insani yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti

 İkili ilişkiler güçlenecek
banner598
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulünde, Kürt bölgesine verilen askeri ve insani yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği bildirildi.
Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Barzani'yi kabulünde, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve terörle mücadele konusunda dayanışmayı ele aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürt bölgesi ve Irak, Türkiye için önemli bir konuma sahiptir. Bu çerçevede dost ilişkilerin güçlendirilmesine devam edecektir. Aynı zamanda terörle mücadelede başta olmak üzere diğer tüm konularda yardımların verilmesine devam edilecektir" ifadelerini kullandı. 
IKBY Başbakanı Barzani'nin ise Ankara ve Erbil arasındaki iyi ilişkilerin güçlenmesine işaret ederek, "Askeri ve insani yardımlardan dolayı Kürdistan halkı olarak Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. İktisadi ve ticari ilişkilerimizin daha güçlü bir seviyeye çıkmasını diliyoruz" diye konuştu.
Görüşmenin sonunda Erdoğan ve Barzani'in, bölgenin güvenlik istikrarın korunması ve olası tatsız durumlara karşı ortak hareket etme konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

Davutoğlu ile de görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ve heyetini kabulünde, Irak'ın kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki güvenlik durumunun ele alındığı bildirildi.  
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Barzani, Türkiye'nin bölgede başta DAEŞ olmak üzere, terör örgütleriyle mücadelede devam eden desteğine teşekkür etti ve sahadaki gerçeklerle mütenasip şekilde güçlü biçimde devamını beklentilerini dile getirdi.
Başbakan Davutoğlu da Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, bölgede terör tehdidiyle etkin şekilde, ortak bir mücadele hedefiyle, uluslararası ortak ve müttefik ülkelerle birlikte verdikleri desteğin kararlı şekilde devam edeceğini vurguladı.
Davutoğlu, bu çerçevede Irak merkezi hükümeti ve IKBY ile işbirliği ve eş güdümünü güçlendirerek, sürdüreceklerini ifade etti. 
Görüşmede ayrıca, IKBY ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak ilave adımlar da ele alındı.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474