banner564

İlginç çağrı

Demirtaş, "HDP ve MHP el ele sokağa çıksın ve 'biz barış istiyoruz' desin. Bakın ülkede o zaman neler değişiyor" dedi

İlginç çağrı
banner598
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van’da gazetecilere yaptığı açıklamada, "İki tarafa da çağrı yapıyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli. Tahkim edilmiş karşılıklı ateşkese uyacağını ilan etmelidir. Hükümet derhal askeri operasyon seçeneğini bir kenara bırakmalı.” dedi. Türkiye'nin birçok yerinde miting yapacaklarını da söyleyen Demirtaş, "Sadece HDP değil herkesin barış sesini yükseltmesi lazım. Lütfen ben rica ediyorum; anneler babalar, evladı askerde olan, dağda olan, polis olan anneler babalar, bu çocuklar kolay yetişmiyor. Sesinizi yükselttin.” ifadelerini kullandı. Çatışmaların durması adına önemli gelişmelerin olabileceğini söyleyen Demirtaş, "HDP ve MHP el ele sokağa çıksın ve 'biz barış istiyoruz' desin. Bakın ülkede o zaman neler değişiyor." diye konuştu. 
Brüksel’den döndükten sonra herhangi bir açıklama yapmayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi tarafından düzenlenen 'Savaşa karşı barış' mitingine katılmak üzere önceki gün gece Van’a geldi. Sabah kahvaltısını basın mensuplarıyla Akdamar Oteli’nde yapan Demirtaş, Van'ın, çatışmaların sancısını halkın en ağır şekilde yaşayan kentlerden biri olduğunu söyledi. Demirtaş, barış süreciyle taçlandırmayı düşündükleri süreçten hızlı bir şekilde çatışmalı bir döneme girdiklerini anlattı. 
Türkiye'nin birçok yerinde miting yapacaklarını söyleyen Demirtaş, "Sadece HDP değil herkesin barış sesini yükseltmesi lazım. Lütfen ben rica ediyorum; anneler babalar, evladı askerde olan, dağda olan, polis olan anneler babalar, bu çocuklar kolay yetişmiyor. Sesinizi yükselttin. Bulunduğunuz her yerde 'biz ülkemizde savaş istemiyoruz, sorun çözülecekse oturup masada çözülsün' deyin." şeklinde konuştu. 

Ak Parti ve MHP’ye gönderme…
Kendilerinden başka barış için çalışan olmadığını, AK Parti ve MHP sözcülerinin ağzından tek bir barış sözcüğü duyulmadığını ileri süren Demirtaş, "Çünkü her cenazeden sonra onlar dönüp milliyetçiliği kaşıyacaklar. Akan kandan rahatsızlarsa neden çağrılarımızı vatan hainliği olarak ifade ediyorlar. Bugün 'Kandili dümdüz edelim, basalım' diyenler vatansever oluyor. Biz kardeş kardeşi vurmasın, silahlar sussun dediğimiz için vatan haini oluyoruz. Bunların milliyetçilikleri vatanperverlikleri de çakmadır. Çin malı milliyetçilerdir bunlar. Dünyanın en çakma milliyetçileri maalesef Türkiye'de." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474