banner564

“İlk turda kazanırım”

AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklayan Erdoğan, 24 Haziran’da yüzde 50’inin çok üzerinde oy alacağını söyledi

“İlk turda kazanırım”
banner598

 AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vakit Türkiye vakti' diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz'' dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet ve Güçlü Türkiye” vurgusu yaptı. Türkiye’de yapacakları reformları açıklayan Erdoğan, planları içerisinde KKTC olduğunu da belirtti. Erdoğan, "KKTC'yi siyasi ve ekonomik olarak destekleyeceğiz" dedi.

Milletvekili adaylarının, milli iradenin temsilciliğine talip olarak kutlu yolculuğa çıktığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: Ülkemize ve milletimize hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. AK Parti 2002 Kasım'ından beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli değildir. Biz, aynı zamanda Mecliste ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek bir çoğunluğa sahip olmak için de mücadele ediyoruz.

‘Vakit Türkiye vaktidir' diyerek yola çıkıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran 2015'te yüzde 41 düzeyindeki oy oranına rağmen tarihlerinde ilk defa Meclis'te çoğunluğu sağlayamadıkları bir seçim yaşadıklarını ifade etti. Erdoğan, 1 Kasım 2015'te seçimlerin yenilendiğini ve yüzde 49,5 oy oranıyla AK Parti'nin tek başımıza iktidara geldiğini, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 52'lik oy oranlarına ulaştıklarını hatırlattı.  Erdoğan, 2007'de cumhurbaşkanlığı seçim kriziyle karşılaştıklarını anımsatarak, "Ardından Gezi olaylarıyla başlayan 17/25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimiyle süren, bölücü örgütün çukur eylemleriyle kanlı bir hale dönüşen ve 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle zirveye ulaşan bir süreci de hep birlikte yaşadık. Tüm bu saldırıların üstesinden sadece ve sadece milli iradeye olan bağlılık ve güvenimiz sayesinde geldik. Biz de işte böyle bir mirasla ve 'Vakit Türkiye vaktidir' diyerek yola çıkıyoruz" diye konuştu.
Seçim beyannamesinin ikinci kısmını yeni yönetim modelinin oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin aynı zamanda yeni yönetim sisteminin ilk defa hayata geçirilmesine vesile olacağını kaydetti.

Güçlü Meclis, güçlü hükümet
Milletin 24 Haziran'da bir sandıkta kendini temsil etmek üzere Meclis'e göndereceği milletvekillerini, diğer sandıkta kendini yönetecek cumhurbaşkanını seçeceğine işaret eden Erdoğan, "Bunun için yeni dönemi, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye cümlesiyle ifade ediyoruz" diye konuştu.
Erdoğan, yeni dönemde Meclis'i daha güçlü bir yere taşımakta kararlı olduklarını belirtti.
Mevcut sistemde Meclis'in, kanun tasarılarını hazırlayan hükümetin gölgesi altında kaldığını vurgulayan Erdoğan, yeni sistemde hükümeti temsil eden cumhurbaşkanının bütçe dışında Meclis'e kanun teklif edemeyeceğini söyledi.
Kanun yapma yetkisini tek başına ve sadece milletvekillerine vererek Meclis'i gerçek gücüne kavuşturduklarını aktaran Erdoğan, Meclis'in hükümeti denetleme yetkisinin daha da arttırıldığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı tarafından kurulacak hükümetin, kararnameler ve diğer düzenleyici işlemlerle tamamen millete ve hizmete odaklanacağına dikkati çeken Erdoğan, kararların daha hızla alınacağı ve daha etkin uygulanacağı yeni sistemin, çok ciddi zaman maliyeti olan sıkıntıları ortadan kaldıracağını ifade etti. Erdoğan, seçimlerin hemen ardından cumhurbaşkanına bağlı olan kamu yönetiminin tepeden başlayarak aşağıya doğru yenileneceğini, reforma tabi tutulacağını aktardı.

Yaparsa yine Ak Parti yapar
Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsünün kurulu olduğu platformun önüne "Vakit Türkiye vakti" yazılı pankart asıldı. Salonda, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Millet karar verecek, güven ve istikrar devam edecek" yazılı pankartlar dikkati çekti.
Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu. Gazetecilerin rahat çalışabilmesi için salonda alan ayrıldı.
Ankara Spor Salonu'nu dolduran partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ellerindeki Türk bayraklarını ve AK Parti flamalarını sallayıp cep telefonlarının ışıklarını yakarak karşıladı.
Yoğun sevgi gösterileri arasında salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, partilileri platformdan selamladı ve karanfil attı.

Birçok vaat var
Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesinden bazı başlıklar ise şöyle. 
Meclis’te de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Dijital Türkiye’nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız.
Ülkemizi, en yüksek insani gelişmişlik seviyesine de ulaştıracağız. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı güçlendirilecek. Türkiye’yi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız.
Yasaklar ve yasakçı zihniyetle mücadele edilecek. Yurt dışındaki vatandaşlar için yeni projeler hayata geçecek. Cari açığı yapısal sorun olmaktan çıkartıp, kalıcı bir şekilde düşüreceğiz. İnsansız savaş uçakları konusunda ar-ge çalışmaları başlatacağız.
Ulaştırma ve lojistik alt yapımızı geliştirmeye devam edeceğiz. 

KKTC vurgusu
Türkiye’de yapacakları reformları açıklayan Erdoğan, planları içerisinde KKTC olduğunu da belirtti. Erdoğan, "kktc'yi siyasi ve ekonomik olarak destekleyeceğiz" dedi.
Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni, siyasi ve ekonomik olarak destekleyeceklerini, Ada'da adil bir çözüme ulaşılması için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti. 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473