banner564

‘İnanç hakkına saygı’

İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı’nın herkesle eşit mesafede olması gerektiğini söyledi

‘İnanç hakkına saygı’
banner598
   Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin  İhsanoğlu, Beşiktaş'taki İstanbul Renaissance Bosphorus Hotel'de Alevi-Bektaşi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından konuşan İhsanoğlu, son derece başarılı geçen toplantıda Alevi-Bektaşi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birçok hususta mutabık olduğunu gördüğünü, Alevilerin meşru ve haklı taleplerinin nasıl karşılanacağı konusunda fikir sahibi olduğunu ifade etti.
   Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın, başta vatandaşlarının yaşama ve inanç hakkına, insan hak ve hürriyetlerine saygı göstermesi gerektiğine inandığını dile getiren İhsanoğlu, şöyle konuştu: 
   "İkinci olarak; Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının temsil ettiği bütün vatandaşları, 76 milyon insanı, din, inanç, ırk, milliyet, dil, cinsiyet temelinde herhangi bir ayrıma tabi tutmaması ve bu farkı gözetmemesi, herkesi vatandaş olarak kabul etmesi, herkesle ve her kesimle eşit mesafede olması gerektiği inancındayım. Üçüncü husus; Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik prensibinin titizlikle ve sadakatle uygulanması gerektiğine ve bu anlayış içinde bu prensibin herkese, her kesime karşı eşit şekilde uygulanması gerektiğine inanıyorum. Dördüncü husus olarak; Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının modern demokrasinin, kamil demokrasinin, şeffaf demokrasinin, çoğulcu demokrasinin gereğini yapmasını, bunu korumasını ve bunun uygulanması için titizlikle yemin içtiği andan itibaren bütün vatandaşlar için takip etmesi gerektiğine inanıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473