banner564

İnsanlığın utanç tablosu

Davutoğlu, sahillerimize vuran 36 cesedin vebali bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumdur” dedi

İnsanlığın utanç tablosu
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu mülteci sorununa değinerek, "Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur. Sahile çoğu çocuk 36 ceset vurdu dünya suskun. Sahillerimize vuran 36 cesedin vebali bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumdur. Bunun vebali başta Rusya olmak üzere Suriye konusundaki her kararı veto eden anlayış, zihniyettir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtımı törenine katıldı. Mülteci sorununa değinen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Dün sahile 36 çoğu çocuk ceseti vurdu. Onları zalime terk etmedik. Boşlukta bırakmadık hepsine bağrımızı açtık. Ama dünya suskun. Dünya bu manzaraları sadece gazeteye manşetlerine yansıyan fotoğraflarla anıyor.
Bütün dünyaya, vicdan sahibi her insana hitap ederek söylüyorum; Suriye'de masum sivillerin üzerine insafsızca, barbarca bomba yağdıran Suriye rejimi ve yandaşları, evet, Rusya da bu zulümlerin artık bir ortağı olmuştur. Azzaz'da, Türkmen Dağı'nda, Bayırbucak'ta, bütün bu bölgelerde Suriye rejimi ve yandaşlarının bombalarından kaçan kardeşlerimizin ızdırabına artık sessiz kalınmamalıdır. DEAŞ teröründen kaçan kardeşlerimizin ızdırabına artık sessiz kalınmamalıdır.
Türkiye Suriye krizini tek başına göğüsleyecek sorumluluk altında değildir. Tek başına her türlü fedakârlığı yapmış yapmaya devam edecek. Ama dün sahillerimize vuran 36 cesetin vebali bu trajedi karşısında sessiz kalan Birleşmiş Milletler Konseyi başta olmak üzere uluslararası toplumdur. Bunun vebali başta Rusya olmak üzere Suriye konusundaki her kararı veto eden anlayış, zihniyettir. Sahile vuran cesetler, bir insanlık trajedisinin sembolleri olarak yüreğimizde tutacağız. Her yerde bu kardeşlilerimizin hakkını, hukukunu savunamaya devam edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474