banner564

“Suçlamalar açığa kavuşsun”

Diyalog TV’deki programa katılan Denktaş, Turizm Bakanı Sucuoğlu’na “2 milyon 300 bin TL'lik yolsuzluk” iddiasını ispatlaması çağrısını yineledi

“Suçlamalar açığa kavuşsun”
banner598
Ana muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Diyalog TV’de katıldığı Güne Merhaba programında yaptığı konuşmada, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’na “2 milyon 300 bin TL'lik yolsuzluk” iddiasını ispatlaması çağrısını yineledi.
Denktaş, bakanlığı dönemine ilişkin suçlamaların açığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, Sayıştay, Başbakanlık Denetleme ve Maliye Teftiş Kurullarını göreve çağırdı.
İddiaların Turizm Bakanlığı’nda ilginç işlerin dönmesinden dolayı ortaya atıldığını savunan Denktaş, “Turizm Bakanlığı’nda ilginç işler dönüyor. Ne zaman ortaya bir suçlama atılsa, mutlaka bir örtü olarak kullanılıyor ve ardından başka işler çıkıyor” ifadesini kullandı.
İddialara jet hızıyla yaptığı yazılı bir açıklamayla yanıt verdiğini hatırlatan Denktaş, “Birileri cebe para attı” demek için, öncelikle bunun ispatının şart olduğunu söyledi. Denktaş, “Sucuoğlu bu suçlamayı yapıyorsa öncelikle ispat etmesi gerekir” dedi. 
Denktaş, “Aynı ürün, aynı sayı, aynı kaliteyi biz örneğin 100 liraya yaptırdık. Oysa benden öncekiler 500 lira demişti demesi gerekir. Var mı Sucuoğlu’nun böyle bir iddiası? Yok. Peki, o vakit senin amacın, vatandaşa vermek istediğin mesaj ne. Halkın gözünde beni itibarsızlaştırmak mı istiyorsun? O vakit çık ve açıkla” dedi.

“Sucuoğlu ayıp ediyor…”
Liman ihalesi konusunu da gündeme getiren Denktaş, hükümette oldukları dönemde hem limanın temizlenmesi, hem de mendireğin tamiri için suyu getiren şirketin araç gereçlerini de kullanmak suretiyle 500 bin dolarlık bir rakamda anlaştıklarını, ancak o dönemde Yardım Heyetinin bunu kabul etmediğini hatırlattı. Denktaş, “Şimdi ihaleye çıkıldı ve 21 milyon TL’ye anlaşıldı. Şayet Sucuoğlu bu yaptıklarını örtmek için bize böyle mesnetsiz bir suçlama yapıyorsa ayıp ediyor” diye konuştu. 
Bütün hedefin DP Ulusal Güçler olduğunun farkında olduğunu dile getiren Denktaş, şöyle devam etti:
“Üstümüze yapılan saldırı, silme ve itibarsızlaştırma yönündedir. Peki, niçin? DP’nin nereye zararı var? Bir tek Kıbrıs sorunu gündeme geldiğinde devletine sarılıyor, eşitliğinden vazgeçmiyor diye mi? Unutmayın, parti kaybetse bu düşünce kaybetmez. Çünkü bu düşünce insanlarımızın içinde var”

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473