banner564

İnsanlık dramı

IŞID ile PYD arasında yaşanan çatışmalardan kaçan, aralarında kadın ve çocuğun bulunduğu çok sayıda kişi, Türkiye'ye sınırında bekliyor

İnsanlık dramı
banner598
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, terör örgütü Irak Şam Devleti (IŞİD) ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Türkiye sınırına geldi.
Alınan bilgiye göre, Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞID ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu çok sayıda kişi, tehlikeye rağmen sınırdaki mayınlı araziyi geçti. 
Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeliler, Suruç ilçesine bağlı Oylum köyü sınır hattındaki tel örgülerin bulunduğu alanda bekliyor.
Geçişlere izin vermeyen güvenlik güçleri, sınır hattındaki önlemlerini artırdı.

IŞİD, 16 Kürt köyünü ele geçirdi
Bu arada çatışmaların Suriye sınırına yaklaşık 10 kilometre mesafede yoğunlaştığı öğrenildi.
Irak'ta ilerleyişini durduran IŞİD'in tekrar Suriye 'ye dönerek Kürt bölgesinde yer alan Kobani Kantonu'na saldırı başlattığı öğrenildi. Reuters saldırılarda 16 Kürt köyünün örgütün eline geçtiğini duyurdu. Ajans haberini Peşmerge güçlerine dayandırdı. Bölgeyi kontrol altında tutan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim ise IŞİD’in saldırılarını Twitter mesajları ile duyuruyor. 16 Kürt köyünün düştüğü haberini yalanlayan Müslim, saldırılarda ağır silahlar kullanıldığını ve Şengal (Sincar) bölgesinde yaşanana benzer bir katliam yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Müslim uluslararası bir destek görmediklerini belirterek yardım istedi. 
15 Eylül 'den itibaren 3 koldan başlatıldığı belirtilen saldırıyla ilgili ANF'de çıkan haberde ise, 100'den fazla IŞİD militanının YPG'lilerce öldürüldüğü öne sürüldü. Haberde 3 köylü ve 8 YPG'linin de çatışmalarda öldüğü belirtildi.

TSK da müdahil oldu
Suriye 'nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD militanları ile PKK 'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Zaman zaman sınırı aşan mermiler Türkiye tarafına gelirken, vatandaşlar ise çatışmaların tedirginliğini yaşıyor. 
İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de IŞİD kontrolündeki Telabyad ile PYD kontrolündeki Kobani arasında bulunan Türkiye sınırındaki köylerde çatışmalar yeniden başladı. IŞİD güçleri, PYD'nin kontrolündeki Kobani güzergahı üzerinde bulunan köylere ağır silah ve toplarla saldırı başlattı. YPG militanlarının da karşılık vermesiyle şiddetlenen çatışmalar sırasında sınırı aşan havan topları ile uçaksavar mermilerinin Türkiye tarafına düşmesi tedirginliğe yol açtı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474