banner564

İpler gerildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına Hollanda’ya iniş izni verilmedi

İpler gerildi
banner598
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya iniş izni iptal edildi. Karar sonrası, Hollanda'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Rotterdam'daki referandum etkinliğine katılacağını açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Hollanda'dan uçuş engeli geldi. Hollanda, Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal ettiğini açıkladı.
Karar, Hollanda hükümeti tarafından alındı. Duyuran isimse Hollanda Başbakanı Mark Rutte oldu. Rutte'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Çavuşoğlu'nun uçağının ülkeye iniş yapmasının kamu düzeni için tehdit oluşturduğu savunuldu.
Hollanda Başbakanı Rutte, Çavuşoğlu'nun, ''Uçuş iznimi iptal ederlerse, ekonomik ve siyasi Hollanda'ya karşı yaptırımımız çok ağır olur" açıklamasına da cevap verdi.
Rutte, ''Çavuşoğlu'nun yaptırım tehdidi makul bir çözümü imkansız hale getirdi" dedi. Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, karar sonrası Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rotterdam'da katılacağı referandum etkinliğinin yapılacağı salona verilen izin yerel yönetim tarafından iptal edilmişti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Rotterdam'a gideceğini duyurmuş, Reuters Ajansı'na konuşan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu-Talep ise Dışişleri Bakanı'nın referandum kampanyası yapmasına izin çıkmadığını açıklamıştı. Belediye Başkanı, Çavuşoğlu'nu Rotterdam'da saygıyla ağırlayacaklarını da belirtmişti. 
Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da Almanya'da yapacağı bir etkinlik iptal edildi. Karara gerekçe olarak Kaya'nın konuşma yapacağı salonun, sadece pazar günleri ve tatil günlerinde kullanım izni olması gösterildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473