banner564

‘İstifa etmeli’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e yüklendi

‘İstifa etmeli’
banner598
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam ziyaretinde Patalya Otel'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli burada Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya karşılık, "Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde Diyanet siyasallaşmıştır ve otomobilleşmiştir. Onun için yapılacak bir tek şey vardır, bu istismardan kendisini ve kurumu kurtarmak istiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onu frenleyebilecek bir gücü kendisinde görmediğine göre, istifa etmesi lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı makamı için en hayırlısı odur" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle 10 Ağustos sonrasındaki 36'ya yaklaşan yurtiçi gezilerinin, bu geziler içindeki değerlendirmelerinin hiç ciddiye alınacak görülmediğini aktaran Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın "Nerede, neyi, nasıl konuşacağını tamamen unutmuş, aklına geldiği gibi herkesi suçlar, herkese iftira eder, herkesi tahrik eder bir üslubu kendisi için bir öncelik haline getirdiğini" iddia etti. 

“MHP’nin söylemleri gönüllere yazılıyor”
Bir gazetecinin, "Sulh ceza hâkimlikleri, partinizin seçim afişlerini toplatma kararı aldı. 81 ilin emniyet ekiplerine bir yazı gönderildi. Seçime iki hafta kala bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Devlet Bahçeli, "MHP'nin söylemleri gönüllere yazılıyor. Ne kadar toplatırlarsa toplatsınlar hiç anlam ifade etmez. Mahkemeler, bizimle bu manada meşgul olurlarsa da memnun oluruz" yanıtını verdi. 
Bahçeli, basın mensuplarından başka soru gelmemesi üzerine, "Bu kadar hazırlığı iki soru için mi yaptınız?" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473