banner564

İzdiham yaşandı

Rize'de "Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet" sloganıyla ilki düzenlenen festivalde 2.5 ton hamsi ikram edildi

İzdiham yaşandı
banner598
Rize Belediyesi ve Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (RİKADER) "Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet" sloganıyla 1. Hamsi Festivali düzenlendi.
Rize sahil dolgu alanında kurulan metrelerce uzunluktaki ızgaralarda pişirilen 2,5 ton hamsi vatandaşlara ekmek arasında ikram edildi. Kuyrukların oluştuğu etkinlikte pişirilen hamsiler 1,5 saatte tüketildi.
    Karadenizli sanatçıların konser verdiği festivalde, hamsi yeme ve kesme yarışması da düzenlendi.
Hamsi yeme yarışmasına katılan 20 kişiden, tam bir ekmeğin arasındaki hamsiyi en kısa sürede bitiren Adem Birinci çeyrek altınla ödüllendirildi. Hamsi kesme yarışmasında ise her bir yarışmacıya temizlemesi için 2 kilogram çiğ hamsi verildi. Hamsileri en kısa sürede kesen Fatma Bursa da çeyrek altın kazandı.

Vali konuşma yaptı

   Etkinliğe katılan Vali Ersin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel havada çok güzel bir festival gerçekleştirdiklerini belirterek, "Katılım çok üst düzey. Vatandaşlarımızın bu tür kültürel festivalleri ne kadar önemsediği, her yıl düzenlenmesi gerektiğinin göstergesidir bu. İnşallah daha güzel festivalleri birlikte geçirme imkanımız olur. Rize Belediyesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
   Belediye Başkanı Reşat Kasap ise festivalin, birliğin ve dayanışmanın güzel bir örneği olduğunu ifade ederek, "Bu yıl ilk defa hamsi festivali yapmaya karar verdik. İlgi beklediğimizden de fazla oldu. 2,5 ton hamsi getirdik ve vatandaşlarımıza ikram ettik. İlimize yakışacak, dayanışma ruhunu yansıtacak festivallerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Devamı gelecek

   RİKADER Başkanı Selda Albayrak ise her yerde hamsi festivali düzenlendiğini ancak hamsinin memleketiRize'de yapılmadığını dile getirerek, "Bu bizimdir, bizim olmalı. Rizeli kadınlar olarak dün hamsilerimizi kestik. Özel ızgaralarımızda bugün pişirdik ve neredeyse 1,5 saat içinde 2,5 ton hamsi tükendi" ifadesini kullandı.
   Festivale çevre illerin yanı sıra İstanbul'dan da katılım olduğunu kaydeden Albayrak, "Her yıl geliştirerek daha büyük katılımlarla festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Dışarıda olan Rizelilerin de katılacağı şekilde gelecek yıllarda düzenleyeceğimiz festivalin zamanının planlamasını yapacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474