banner564

Kardeşlerin acı sonu

Ermenek’te çıkan yangında küle dönen ahşap ev, 18 yaşındaki Gülsüm ve 19 yaşındaki Fatma Yağız’a mezar oldu

Kardeşlerin acı sonu
banner598
Karaman’ın Ermenek ilçesinde ahşap evde çıkan yangında 2 kız kardeş hayatını kaybetti.
Kayaönü köyünde Gümüş Acar'a (75) ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin sardığı evde oturan Gülsüm (18) ve kardeşi Fatma Yağız (19), anneanneleri Gümüş Acar'ı dışarı çıkardı. Daha sonra eşyalarını almak için tekrar eve giren kardeşler, hızla yayılan alevlerin arasında kaldı. Bu sırada büyüyen yangın, bitişikteki 2 eve de sıçradı.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu yangını söndürdü. Ekiplerce evden çıkarılan Gülsüm ve Fatma Yağız kardeşlerin cesedi, Ermenek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Telefonlarını almak için içeriye girdiler…
Alevler 3 evi hızla sararken, dayılarının uyarısıyla dışarı çıkan Fatma ve Gülsüm Yağız, iddiaya göre itfaiyeye haber vermek amacıyla içeride unuttukları cep telefonlarını almak için eve girdi. Ancak alevlerin yükselmesi üzerine geri çıkamadı. Bu sırada çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye aracı evlerin bulunduğu yerde sadece yayalar için patika yol olması nedeniyle yaklaşık 100 metre ileride durup, ekipler buradan hortum uzatarak yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri müdahale ederken ailesi Fatma Yağız ve Gülsüm Yağız’ın göremeyince, iki kız kardeşin evin içinde olduğu anladı. Ancak ne ailesi ne de itfaiye ekipleri göçükler oluştuğu için içeri giremedi.
Alevler, itfaiyenin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü. Ardından iki kızın bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak göçük oluştuğu için en kaz altındaki iki kızın kısmen yanmış cesetleri, sabah saat 09.00 sıralarında birbirlerine sarılı halde bulundu. İki kızın cesedi otopsi yapılmak Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yangının ise Gümüş Acar’ın evinde önündü bulunan otların belirlenemeyen nedenle tutuşması sonucu alevlerin eve sıçramasıyla çıktığı tahmin ediliyor. İki genç kızın, ilk belirlemelere göre dumandan zehirlenip öldükleri üzerine duruluyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474