banner564

Kılıçdaroğlu, Hatay’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi propaganda çalışmaları çerçevesinde Hatay’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hataylıların başkana sahip çıkmalarının ve onu yeniden koltuğa oturtmalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Hatay’da
banner598
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hatay'a geldiğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleriyle ilgili yoğun eleştiri yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Borç belediyenin”
"Borçlar belediyeye, nimetler ise başka yere devredildi. Bir Başbakanın önce kendisine şu soruyu sorması lazım, 'Neden borçları belediyeye yüklüyorsunuz, nimeti neden başka yerlere gönderiyorsunuz?' Oysa ben Lütfü Savaş'a ta başlangıçta şunu söyledim, 'CHP rozetini takarak aday oldun ve seçildin. Artık sen, sana oy versin, vermesin bütün Hatay'ı kucaklayacaksın, hizmet edeceksin, ayırım yapmayacaksın. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit ve Hataylılara hizmet götüreceksin'. En büyük arzumuz bu zaten. Bir belediye başkanı ayırım yaptığı zaman olmaz. Bir başbakanın da seçildikten sonra ayırım yapmaması lazım. Ayrım yaparsa Hataylıları cezalandırır. Cezalandırdığı kişi Lütfü bey değil, Hataylılar oluyor. Lüftü beyin bütün bu tahriklere kapılmadan olumsuzları göğüsleyerek, Hatay'ın sorunlarını çözme konusunda olağanüstü bir çaba gösterdiğini biliyorum. Burada engellemeler de yapılıyor, ben onu da çok iyi biliyorum. Engellemeyi yapanlara da sesleniyorum, engellemeler devam ederse biz bunları ulusal bazda da dile getiririz. Yerel yöneticilerin başta sayın vali, belediye ile uyum içerisinde çalışmaları gerekir. Bu uyum Hatay'a, Hataylılara yansır. Sonuçta vali de belediye bakanı da Hatay için çalışıyor."

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474