banner564

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin tarihini çizeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin tarihini çizeceğiz
banner598
Kılıçdaroğlu, Soma ve Ermenek'te yaşanan maden kazaları ve benzer olaylar nedeniyle 2014 yılının karabasan gibi geçtiğini söyledi. 
Türkiye'nin 2014 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu ile karşı karşıya kaldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, 2015 yılının seçim yılı olduğunu, ülkenin karabasandan kurtulması için bir fırsatı bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "2015'de yeni bir Türkiye'nin tarihini çizeceğiz. Bu yeni Türkiye, onların söylediği yeni Türkiye değil. AB'ye tam üyelik konusunda büyük mesafe kat etmeyi, kadın erkek eşitliğini amaçlayan, işsizliği ve yoksulluğu sıfırlayan, hiçbir çocuğun 'babam işsizdir' diye ağlamadığı güzel bir Türkiye'nin inşası için yolumuza devam edeceğiz" dedi. 
2014 yılında Haramilerin saltanatına tanıklık edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, yolsuzluğun toplumda yarattığı çürümeye de şahit olunduğunu kaydetti.
Yolsuzluğa bulaşan hükümetlerin önce otoriterleştiğini ardından da diktatörleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, dünya tarihinin bu örneklerle dolu olduğunu söyledi ve buna ilişkin tarihten örnekler verdi. Çalan ve diktatörleşen yönetimlerin hiçbirinde sağlıklı kalkınma olmadığını, medyanın özgürleşemediğini, adaletin sağlanamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu yönetimlerin eninde sonunda tarihin tozlu sayfalarında yerlerini aldıklarını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474