banner564

Kimine dert, kimine eğlence

Erzurum kent merkezinde kar kalınlığı 14 santime ulaştı

Kimine dert, kimine eğlence
banner598

Doğu Anadolu Bölgesi'nde önceki gece en Kolaybet düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Iğdır'da ölçüldü.

   Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç etkisine giren bölgede hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde, yer yer kar yağış bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 5, Ardahan'da 4, Kars'ta 3, Erzurum'da 1, Ağrı'da sıfır ve Erzincan'da 1 derece kaydedildi.

   Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzincan'da 8, Erzurum, Kars ve Ağrı'da 3, Iğdır ve Ardahan'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

   Kar kalınlıkları Erzurum kent merkezinde 14, Kars'ta 12, Ağrı'da 10, Ardahan'da 14, Iğdır'da 3, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40 santimetre ölçüldü.

 

Temizlik harekatı

 

   Ağrı'da havaların ısınmasıyla vatandaşlar, çatılarda oluşan buz ve kar kütleleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için temizledi.

   Çatılarda biriken buz kütlesi, park halindeki  2 aracın üzerine düştü. Araçlarda küçük çaplı hasarlar meydana geldi.

   Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışıyla uyanan vatandaşlar, ev, araba ve iş yerleri önünde biriken kar yığınlarını temizledi.

   Ağaç ve bitkilerin üzeri beyaz örtüyle kaplandı. Okul bahçelerinde kartopu oynayan çocuklar, karın keyfini doyasıya yaşadı.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 02:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473