banner564

“Kritik dönem başladı”

Cumhurbaşkanı Gül büyükelçilere verdiği yemekte, Türkiye’nin etrafında yaşananlara dikkat çekti

“Kritik dönem başladı”
banner598
 

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin etrafındaki gelişmelere bakıldığında dış politikayı, milli güvenliği, ülkenin geleceğini etkileyecek kritik bir dönemin başladığını belirterek, "Temel meselelerde Türkiye'yi doğru rayına oturttuk, demokrasi, hukuk ve ekonomi alanında. Ama bunları çok daha derinleştirmek, konsolide etmek, ince ayarları yapmanın şart olduğunu, şimdi zamanı bununla harcamak gerektiğini ve böyle bir ortamda, etrafımızdaki kargaşa ve kırılganlıklar karşısında Betvole Türkiye'nin güvenilir bir ada olarak ortaya çıkmasının gerektiğini hep söylemişimdir. Bugün Türkiye gerçekten bütün bu kırılganlıklar içinde, yaptığı köklü reformlardan dolayı güvenilir bir adadır. Bunu güçlenerek devam ettirmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi. 

   Cumhurbaşkanı Gül, 6. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Ankara'da bulunan büyükelçilere Çankaya Köşkü'nde yemek verdi. 

   Büyükelçileri ve bazı Dışişleri Bakanlığı mensuplarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Büyük Resepsiyon Salonu'nun girişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde birlikte çalıştığı bazı diplomatlarla fotoğraf çektirdi.

Gül, yemek öncesinde yaptığı konuşmaya, büyükelçilerle Çankaya Köşkü'nde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Büyükelçilere "Siyasi hayatımda ve gönlümde çok müstesna bir yere sahip kurumun mensuplarısınız" diye hitap eden Gül, birçok büyükelçiyle farklı vesilelerle birlikte çalıştığını anımsattı.

 

Beklenti büyük

 

   Dış politikanın yapımında ve yürütülmesinde büyük sorumluluk üstlenen büyükelçilerden beklentinin büyük olduğunu dile getiren Gül, şunları söyledi:

   "Türkiye'nin etrafındaki gelişmelere baktığımızda dış politikamızı, milli güvenliğimizi, bu itibarla ülkemizin geleceğini de etkileyecek çok kritik bir dönemin başladığını görüyoruz. Dolayısıyla bu seneki konferansta dış politikamızı ilgilendiren konuları kapsamlı bir şekilde tahlil ederek değerlendirmeniz, görüşlerinizi objektif bir şekilde, kariyerinizin verdiği bilgileri değerlendirerek ve cesaretle ortaya koymanız ve ortak bir aklın ortaya çıkmasına yardımcı olmanız muhakkak ki çok değerli olacaktır. Bu kadar maliyetli konferansları her sene tertiplemenin amacı da budur."

Amerikalıların "Strateji amatörler, lojistik profesyoneller içindir" sözünü anımsatan Gül, bu sözde lojistiğin "istihbarat, tahlil, değerlendirme" anlamında kullanıldığını ve "bunları siyasetçilerin, devlet adamlarının önüne doğru, cesurca koymak" anlamına geldiğini ifade etti. Gül, "Bugünlerde buna çok ihtiyacımız var. Çevremizde olup bitenleri düşündüğümüzde profesyoneller, alacağımız stratejik kararların doğru olmasına en büyük katkıyı verecek olanlar sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 05:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474