banner564

Kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'deki temaslarını tamamladı ve ABD Başkanı Trump ile görüşmek için ABD’ye hareket etti

Kritik zirve
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ilk kez yüz yüze görüşecek. Kritik görüşme Beyaz Saray'da gerçekleşecek. Erdoğan-Trump randevusunun en önemli gündem başlığını, ABD yönetiminin YPG politikası oluşturuyor. Görüşmede bu konunun enine boyuna ele alınması bekleniyor.
ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta YPG'ye doğrudan ve gelişmiş silah yardımı yapılmasına onay verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede YPG'ye silah yardımı yapılmasinin Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturduğunu Trump'a anlatacak. Karardan duyulan rahatsizlığı dile getirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce YPG'lilerle poz veren ABD askerlerinin fotoğraflarını da Trump'a göstereceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rakka operasyonunun YPG ile değil Fırat Kalkanı Harekatında olduğu gibi ılımlı muhaliflerle yapılması gerektiğini bir kez daha dile getirecek.

İncirlik de konuşulacak 
Kritik görüşmede, İncirlik Üssü'nün DAEŞ karşıtı koalisyonun kullanımına kapatılmasının gündeme gelmesi beklenmiyor. Türkiye tarafının böyle bir tutum içinde olmayacağı belirtiliyor. Ankara açısından İncirlik'in, ABD'nin ve diğer müttefiklerin hareketliliğini izlemek için önemli olduğu ifade ediliyor.

Fethullah Gülen'in iadesi 
İki liderin görüşmesinde ele alınacak diğer kritik başlık ise Fethullah Gülen'in iadesi olacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu konuşu görüşmek için geçen hafta Washington'u ziyaret etti. ABD'li mevkidaşı Jeff Sessions'la bir araya gelen Bozdağ, Gülen'le ilgili yeni dosyalar sundu. Erdoğan, Trump'tan Gülen'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini isteyecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474