banner564

Lice gerildi

Güvenlik güçleri, PKK’lı Masum Korkmaz’ın heykelini, düzenledikleri operasyonla kaldırdı

Lice gerildi
banner598
Diyarbakır’a bağlı  Lice Sulh Ceza Mahkemesi’nin terör örgütü PKK üyesi Mahsum Korkmaz’ın heykeli için verdiği "el konulma" kararının ardından jandarma ekipleri, dün sabah saat 06.30 sıralarında Yolçatı köyüne operasyon düzenledi. Operasyona helikopterler de havadan destek verdi. Heykelin kaldırılmasını istemeyen grup, biber gazlı müdahalede bulunan jandarma ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Bu sırada yaşanan olaylarda 24 yaşındaki Mehdi Taşkın ve 25 yaşındaki Savaş Topkaya isimli gençler yaralandı.Yaralılar, Lice Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede öldü
Silahla yaralandığı öne sürülen Mehdi Taşkın, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Savaş Topkaya’nın tedavisi ise devam ediyor. Operasyona katılan jandarma ekiplerinin Lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş attı.

Genelkurmay'dan açıklama
Lice’de yaşanan olaylarla ilgili  Genelkurmay Başkanlığı’ndan internet sitesi aracılığıyla açıklama geldi. Açıklamada, Lice'nin Yolçatı Köyü bölgesinde dikilen terörist heykelinin bir operasyonla kaldırıldığı anımsatıldı. Operasyona katılan birliklerin, 19 Ağustos'ta saat 09.45'te üs bölgelerine döndüğü belirten açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Birliklerin sözde mezarlığın bulunduğu yere intikali ve söz konusu heykelin kaldırılması esnasında, aralarında bölücü terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından 19 Ağustos'ta 06.20-09.00 saatleri arasında, roketatar, piyade tüfeği ve el yapımı patlayıcı maddeleriyle silahlı saldırıda bulunulmuş, yapılan silahlı saldırıya unsurlarımızca anında karşılık verilmiştir."

'Helikopterlere kurşun isabet etti'
Üs bölgelerine dönen birliklerin araçlarında yapılan incelemede, araçlara çok sayıda merminin isabet ettiğinin belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Atılan mermilerden birisinin bir Kirpi aracının koltuğuna ve bir merminin de 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanı'nın da içerisinde bulunduğu taktik tekerlekli zırhlı aracının camına isabet ettiği belirlenmiştir. Bu faaliyetlerin icrası esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca birliklerin emniyetini havadan sağlayan helikopterlere de ateş açılmış, taarruz helikopterlerinin karşılık vermesi sonucu ateş kesilmiştir. Taarruz helikopter kolunda bulunan 2 helikopterde 6 mermi izi tespit edilmiştir."
Öte yandan açıklamada, terörist heykelininin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla Diyarbakır'ın Lice-Hani karayolunun, Hani Serenköy bölgesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından kesildiği ve yoldan geçen 3 aracın yakıldığı bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 09:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Beceriksizliginizi kabul etmeniz takdire sayan

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473