banner564

Magazinleştirilmesin!

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, savcı Kiraz'ın rehin alınmasından sonra yayın yasağı getirilmesin mecburiyetten kaynaklandığını söyledi:

Magazinleştirilmesin!
banner598
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, savcı Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili haberlere ilişkin, "İşi magazinleştirmek, operasyonu sekteye uğratacak yayın yapmak sorumsuzluktur. O gün biz mecburen yayın yasağı getirdik" dedi.
 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TV Net'te yayımlanan "İkiz Aynası" programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit dildiği eylem süresince bazı basın kurumlarının takındığı tavrı eleştirdi. Akdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle: 

“Basın iki kanatlı kuştur”
“Basın iki kanatlı bir kuştur. Bir kanadı basın özgürlüğü bir kanadı basın ahlakıdır. Biri olmazsa o kuş uçamaz. Basın ahlakını, basının kendisinin üretmesi lazım. İşi magazinleştirmek veya operasyon vesaire görüntüleriyle işin gidişatını sekteye uğratacak bir yayın yapmak, sorumsuzluktur. Kendi babası olsa, kardeşi olsa o görüntüleri yayımlarlar mıydı? Bu insanı küçültücü, onurunu zedeleyici bir şey... Son derece tüketici, umursamayan, ahlakı ve vicdani kanaatleri bir tarafa bırakan davranış…

“Yayın yasağı mecburi”
Dünya basınında cenazeler nasıl yayımlanacak, olay nasıl verilecek, bu konuda belli duyarlılıklar vardır. O ahlaki çerçeveyi kendisi oluşturmuştur. Türkiye'de kendisi oluşturmayıp da siz bir şey yaptırmaya çalıştığınızda bu bir müdahale gibi algılanabiliyor. Savcımız rehin alınmış, hayatı söz konusu. Operasyon görüntüsünün, habercilik açısından ne anlamı var? O gün biz mecburen yayın yasağı getirdik. O saate kadar zaten olayı duyurdu. “

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473