banner564

Muhtarlara seslendi

Erdoğan, Türkiye’de 7 Haziran'da tehlikeye düşen istikrarın 1 Kasım'da yeniden tesis edileceğini söyledi

Muhtarlara seslendi
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13'üncü Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap eden Erdoğan, "Türkiye, 7 Haziran'da tehlikeye düşen istikrar ve güven ortamını 1 Kasım'da yeniden ve daha güçlü şekilde tesis ederek yoluna devam etmelidir. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Barış diyenler; batıya geldiklerinde, sohbetlerinde, konuşmalarında barış diyenler, acaba Şemdinli'deki hastaneyi, bu karakollarımızı, okullarımızı, camilerimizi, havalimanını bombalayanlar değil mi? Bir taraftan barış diyeceksin öbür taraftan sırtını dayadığın PKK terör örgütüyle her tarafta terör estireceksin. Sırtını bu terör örgütüne dayayanlara karşı 1 Kasım'da gereken dersi vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz? Millet olmak bunu gerektiriyor" dedi.

"'Bidon kafalı' diyen bunlar değil mi?"
Erdoğan, "Kendi istedikleri gibi düşünmüyor, kendi istediği gibi davranmıyor diye millete saldıran, millete hakaret, 'bidon kafalı' diyen bunlar değil mi? 'Aptal' diyen, 'göbeğini kaşıyan adam' diyen bunlar değil mi? Bunların demokrasiyle yolu hiçbir zaman asla kesişmez. Bunların bize düşmanlıkları da bizim milletimizi onların hissiyatını dile getiriyor olmamızdan, ülkeyi milletimizle birlikte yönetiyor olmamızdan kaynaklanıyor. Bundan rahatsız oluyorlar. Siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik hiçbir alanda kendilerinden başka kimsenin varlık göstermesine razı değiller" diye konuştu.


"Bu hesaptan kaçış yok"
'Paralel yapı' üzerinden eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel devlet yapılanması; şimdi bunlar bölücü terör örgütüyle beraber hareket ediyorlar. Bu konuda öylesine gözlerini hırs bürümüş durumda ki alçaklıkta sınır tanımıyorlar. Bütün bunlara rağmen ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu tarihi dönemde kimin ne söylediğini, nasıl tavır takındığını görüyor; mahşeri vicdana kaydediyoruz. Vakti, saati, günü geldiğinde herkes terör karşısında tutumunun hesabını hem vicdanlara hem hukuka hem de tarihe verecektir. Bu hesaptan kaçış yok" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474