banner564

‘Astroloji ile uğraşıyor’

“Yıldızlar aynı hizada” diyen Eide top atışına tutuldu

‘Astroloji ile uğraşıyor’
banner598
   Rum kesimindeki fanatik  partiler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin,“Kıbrıs sorununda yıldızların aynı hizada olduğu” yönündeki açıklamasına sertv tepki gösterdi.
   Fileleftheros gazetesine göre, EVRO.KO Siyasi Komite Temsilcisi Yorgos Zahariadis, Eide’nin “yıldızların aynı hizada olduğu” söylemini yorumlayarak,  “Eide’nin, Kıbrıs sorununa ilişkin gezegenlerin aynı hizada olduğu  ışıltılı güzel akşamlarında, durgunluk ve uzlaşmazlığı hortlatan Türkiye hayaletinin bulunduğunu” savundu.
   Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu, Eide’nin astrolojiyle uğraştığını, Türk yetkililerin açıklamalarını duymadığının göründüğünü ileri sürdü.
Hrisostomu, Eide’den bir kez bile, Türkiye tarafından Kıbrıs’ta insan haklarının ihlal edildiğini de söylediğini duymadıklarını ifade etti.
   Vatandaşlar İttifakı Genel Sekreteri İrini Mantoles ise açıklamasında Eide’nin aşırı iyimserliğinin şaşkınlığa neden olduğunu söyledi.
    Mantoles, Ankara ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bir dizi talebinin ve Rum lider Anastasiadis’in temel konularda ciddi farklılıkların bulunduğu şeklindeki açıklamalarını anımsatırken  Eide’nin bu aşırı iyimserliğinin nereden geldiğini sordu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473