banner564

Onlara yine yol göründü

Hayvanları için yılın 4 mevsimini farklı bölgelerde kurdukları çadırlarda geçiren göçerler, Doğu Anadolu’daki yaylalara gitmeye başladı

Onlara yine yol göründü
banner598
Şanlıurfa'da hava sıcaklıklarının artmasıyla göçerlerin Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaylalara yolculuğu başladı. Kışı daha ılık olan Şanlıurfa'da geçiren göçerler, yaz mevsimini hayvanları için daha serin geçen Doğu Anadolu Bölgesi'nde kiraladıkları yaylalarda geçirmeyi tercih ediyor. Hayatlarını kıl çadırlarda sürdüren göçerler, sürekli yer değiştirmek zorunda oldukları için birçok imkândan mahrum kalıyor. İlk olarak gittikleri Karacadağ bölgesindeki yüksek kesimlerde yaklaşık bir ay konaklayan göçerler, daha sonra Elazığ, Bingöl ve Erzurum yaylarında yaz mevsimini geçiriyor. Kimi besiciler ise hayvanlarını araçlara yükleyerek konaklayacakları yaylalara doğru yol alıyor.

“En büyük temennim çocuklarımın rahat…”
Göçebelerden Hacı Bağatimur, hayatının çadır kurup sökmekle geçtiğini belirterek, "Bundan sonra nasıl olur bilmiyorum ama en büyük temennim çocuklarımın rahat bir yaşam sürmesi. Çünkü bizden geçti. Şimdi buradan gidiyoruz kışın geri döner miyiz Allah bilir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473