banner564

“Eksik olan irade”

DAÜ’deki konferansta konuşan Akıncı, “Kıbrıs sorununda taraflar çözümün gerekliliğini ihtiyaç olarak algılama noktasına gelirse, çözüm şansımız var” dedi

“Eksik olan irade”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde verdiği konferansta Kıbrıs konusunda yıllardır her konunun tartışıldığına işaret ederek, eksik olanın politik irade ve kararlılık olduğunu, tarafların bugüne kadar sorunu bitirme konusunda “zaafiyet” içerisinde hareket ettiklerini söyledi.
Verilen bilgiye göre, Mustafa Akıncı Yakın Doğu Koleji, İlkokulu ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti, DAÜ’de DAÜ-SEN’in düzenlediği konferansta akademisyenler, öğrenciler, personel ve DAÜ dışından konferansı dinlemek için gelen yurttaşlara hitap etti.
Akıncı DAÜ’deki konferansta adaylık yolculuğuna ilklerle başladığını ifade ederek, “adaylığını, vizyonunu ilk açıklayan, ilk kitlesel buluşmayı, ilk adaylık başvurusunu yapan, 14 Nisan’da ilk şöleni düzenleyen biz olduk” dedi.
Akıncı konferansta, halkın takdiriyle sandıktan da ilk sırada çıkması durumunda uygulayacağı vizyonla ilgili bilgi verdi.
Kapalı Maraş’la ilgili açılımını da dinleyicilerle paylaşan Akıncı, kapalı Maraş konusunun, siyasi boyutu yanında insani boyutu da bulunduğunun altını çizdi.
Kapalı Maraş’ın yıllardır yılanlarla farelerin sultanlığına terk edildiğini kaydeden Akıncı, kapalı Maraş’ın bunca yıl bütünlüklü çözümün bir parçası olarak görüldüğünü, ancak bu politikanın bir sonuç vermediğini kaydetti. 
Akıncı konuşmasını tamamladıktan sonra dinleyicilerden gelen soruları da cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473