banner564

Özgecan’ın ölümü dünya basınında

Özgecan’ın ölümü dünya basınında

Özgecan’ın ölümü dünya basınında
banner598
   Mersin'de Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi sonrasında Türkiye'de kadınlar öncülüğünde düzenlenen gösteriler dünya basınında da geniş yer buldu. Alman Der Spiegel dergisi internet sitesindeki haberine, "Üniversite öğrencisinin öldürülmesi sonrası eylemler düzenleniyor" başlığını atarken, BBC, "Türkiye, tecavüze direnirken öldürülen kadın için yürüyor" yorumunda bulundu.

The telegraph:Direndiği için…
   İngiliz gazetesi The Telegraph, genç bir kadının tecavüz saldırısında katledilmesi sonrası Türkiye'de kadın hakları eylemcilerinin gösteriler düzenlediğini yazdı. Haberde, 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın tecavüze direndiği için bir saldırgan tarafından öldürüldüğü belirtildi.

El Arabia: Türkiye ağlıyor
   Suudi Arabistan tarafından finanse edilen El Arabiya televizyonu da, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sonrası Türkiye'de düzenlenen eylemleri haberleştirdi. Haberde, Türkiye'nin birçok kentinde toplanan kadınların, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine tepki gösterdiği belirtildi. Haberde, gösterilere katılan kadınların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın istifasını istediği de vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474