banner564

Ruh ikizi oldular

Başbakan Davutoğlu, Bitlis’te CHP ve HDP’ye yüklendi

Ruh ikizi oldular
banner598
    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bitlis’teki mitinginde CHP ve HDP’yi hedef aldı. İki partinin de Diyanet’e karşı olduğunu savunan Davutoğlu, “Neden karşı, ne zarar gördünüz? Çünkü geçmişte Kürt kardeşlerimizi Kürt vatandaşlarımızı istismar ederek siyaset yapmaya çalıştılar. Şimdi de Alevi vatandaşlarımızı memnun edebilmek için yarışa girdiler” dedi. 
Davutoğlu, “İkisi de aynı anda Diyanet’e savaş açarak, ruh ikizi olmuşlardır. Onlara artık CHDP diyebiliriz.” diye ekledi. Davutoğlu, HDP EŞ Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş’ın sözlerine atıf yaparak, “Allah Kürtçe bilmiyor mu diye bir soru sorulabilir mi? Tek parti döneminde ‘Allah Türkçe bilmiyor mu’ diyerek ezanı aslından koparan zihniyetle şimdi ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu’ diyerek bir takım tartışmaları başlatan zihniyet aynı zihniyettir” diye cevap verdi.

“Onlara artık CHDP diyebilirsiniz”
HDP ve CHP’nin bu milletin tarihiyle barışık olmadığını savunan Davutoğlu, “Aksine ikisi de aynı anda Diyanet’e savaş açarak, aynı anda aynı söylemlerle bu milletin tarihine yabancılaşarak ruh ikizi olmuşlardır. Onlara artık CHDP diyebiliriz. Zihniyet olarak bir farkı yok. CHDP” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474