banner564

Özyiğit: “Elzem bir gereklilik”

Teknecik’te inceleme yapan Cemal Özyiğit, elektrik santrallerinde kaliteli yakıta geçilmesinin ve filtrelemenin önemine vurgu yaptı

Özyiğit: “Elzem bir gereklilik”
banner598
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Parti Meclisi üyeleri Esat Varoğlu, Ayşe Öztabay ile Girne İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Uluhan’dan oluşan TDP heyeti, Çatalköy ve Alagadi bölgesinde temas ve incelemelerde bulundu; Teknecik Elektrik Santrali’ne giderek gözlem yapıp, bilgi aldı.
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğluları’nı da makamında ziyaret eden heyet, Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan sorunla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
TDP Genel Başkanı Özyiğit, elektrik santrallerinde kaliteli yakıta geçilmesinin ve filtrelemenin “elzem bir gereklilik” olduğunu vurguladı.
Yetkili makamların Teknecik Elektrik Santrali’nde kaliteli yakıta geçileceği, ancak filtreleme yapılmayacağı yönünde açıklamaları bulunduğunu belirten Özyiğit, “Siz hükümet olarak birilerine milyonlarca TL’lik vergi bağışı yapacaksınız, sonra da maliyeti bahane göstererek elektrik santrallerine filtre takılmayacağını söyleyeceksiniz. Bu nasıl bir anlayıştır, anlamak mümkün değil” dedi.
Elektrik santrallerinde kaliteli yakıtla sadece kükürt oranında iyileşme sağlanabileceğini, zararlı gazların minimize edilmesi için filtrelemenin şart olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “İnsan sağlığından daha önemli bir unsur olamaz. Hem orada çalışanların, hem de halkın sağlığını tehlikeye atmak kimsenin hakkı değildir, olamaz da. Böyle bir anlayışı şiddetle reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğluları ile de konuyu derinlemesine konuştuklarını belirten Özyiğit, Teknecik Elektrik Santrali’ne olan duyarsızlığın devam etmesi halinde belediye öncülüğünde bir eylem yapılacağını, TDP olarak bu eyleme aktif destek vereceklerini söyledi.
Özyiğit, “Başta çalışanlar ve bölge halkı olmak üzere insanların sağlığı ile kimsenin oynama hakkı yoktur. Bölgedeki turizm potansiyelini riske atmaya da kimsenin yetkisi yoktur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473