banner564

Savaş hali

Suriye’de terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden ateş açılması sonucu bir astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı ve Türk tankları yürüdü

Savaş hali
banner598
Kilis'te, Suriye tarafından ateş açılması sonucu bir astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. 
Güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi. 
Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi. 
Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir DAEŞ militanının öldüğü belirtildi.
Güvenlik güçleri, Kilis Suriye sınırında 1 astsubayın şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı olayın ardından, terör örgütü DAEŞ'in mevzilerini ateş altına aldı. 

Saldırgan öldürüldü
AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 10 kişilik DAEŞ mensubu, sınırdaki askerlere ateş açtı. 
Ateşe karşılık veren güvenlik güçleriyle DAEŞ militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubayın şehit edilmesi, 2 askerin yaralanması olayı sonrası, 1 DAEŞ militanı 1 roketatar, 1 kalaşnikof ve çok sayıda mühimmatla ele geçirildi. DAEŞ militanına ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.
Olayda, DAEŞ'e ait pikap tank atışıyla imha edildi. 

Genelkurmay açıklama yaptı
Genelkurmay Başkanlığı, IŞİD'in kontrolündeki Suriye'nin bir bölgesinden açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit olmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Genelkurmay'dan yapılan açıklama şu şekilde: "23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir kahraman astsubayımız şehit olmuş, iki uzman çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473