banner564

“Savcılığın kararı”

Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili görüntü, ses ve fotoğrafların yayınlanmasının ardından sosyal medyaya erişim engellendi

“Savcılığın kararı”
banner598
İstanbul Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili görüntü, ses ve fotoğrafların yayınlandığı sitelere erişim engeli getirildi. Siteler arasında Facebook, Twitter ve Youtube da bulunuyor. Çağlayan Adliyesi'ndeki rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, sosyal medyaya erişim yasağına karar verdi. Altun imzalı kararda, saldırı olayıyla ilgili bazı sitelerde resim, video ve ses kayıtlarının yayınlandığı belirtildi. Bazı yargı ve emniyet mensuplarının görüntülerinin de yayınlandığı kaydedildi. Bu yayınlarla kamu düzeni ve güvenliğini tehlikeye sokacak yorumlar yapıldığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçunun işlendiği ifade edildi.

Facebook açıldı!
Öte yandan Facebook şehit Savcı'nın rehin alınmasına ilişkin fotoğrafları kaldırınca tekrar erişime açıldı. İlk gelen bilgilere göre TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor. Youtube'a ise büyük oranda erişim sağlanabiliyor.

Kalın: Erişim engeli söz konusu değil
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter, YouTube ve Facebook'a erişim engeline ilişkin soruya ilginç bir cevap verdi. Kalın, "Ben de yeni haberdar oldum. Şu anda erişim engellemesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474