banner564

Şebeke çözüldü

Datça'da alabora olan teknede 2 kaçağın ölmesi, 1'i çocuk 3 kaçağın da kaybolmasıyla ilgili 16 kişi gözaltına alındı

Şebeke çözüldü
banner598

Datça ilçesinde Suriye uyruklu kaçakları taşıyan teknenin alabora olması sonucu 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin kaybolduğu olayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışması sonucunda M.G.G, G.T. ve İ.G'nin para karşılığı kaçakları kente getirdiği belirlendi.

Datça'da alabora olan teknede 2 kaçağın ölmesi, 1'i çocuk 3 kaçağın da kaybolmasıyla ilgileri bulunduğu tespit edilen zanlılar ve kendilerine yardım ettikleri iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

 

Donmak üzereyken kurtarılmışlardı

Muğla, Marmaris, Datça, Akyaka ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda M.G.G, G.T, A.K, A.E, E.G, H.M, S.G, M.A, A.A, E.K, H.K, S.Ü, İ.G, F.A, B.O. ve H.K. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 tabanca, 8 fişek ve kaçak sevkıyatında kullanıldığı öne sürülen 2 tekne ele geçirildi.

Marmaris'e getirilen zanlıların emniyetteki ifadelerini sürdüğü,  daha sonra "Göçmen kaçakçılığı ve ölüme sebebiyet vermek" suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Bu arada zanlıların Yunan adalarına kaçırmaya çalıştıkları 37 kaçağın da yakalandığı kaydedildi.

Datça'nın Emecik köyünün Sarıliman mevkisinde 12 Mart'ta 18 kaçağı taşıyan tekne alabora olmuş, Donia Alhavaslı ile Weilsal Rai ölmüş, 1'si çocuk 3 kişi ise kaybolmuştu. Kaçaklarla denizde donmak üzereyken kurtarılan ve kaçaklara para karşılığı yardım ettiği belirlenen Ferhat A, tedavisinin tamamlanmasının ardından tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 00:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474