banner564

Sığınaklar yok edildi

Bakan Çataklı, mayıs ayındaki operasyonlarda 141 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi

Sığınaklar yok edildi
banner598

 İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, mayıs ayındaki terör operasyonlarına ilişkin, "Aralarında İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde mavi kategoride aranan 3, turuncu kategoride aranan 4, gri kategoride aranan 9 teröristin de bulunduğu 141 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında yaptığı mayıs ayı değerlendirmesinde, terörle mücadelenin, gerek İçişleri Bakanlığı gerekse Türkiye'nin yıllardır en önemli gündem maddelerinin üst sırasında yer aldığını söyledi.
Son yıllarda bu konuda tehdit sayısı artmasına rağmen devletin gücü, deneyimi ve uygulanan kararlı politikalar sayesinde önemli mesafe alındığını belirten Çataklı, "Hakurk'ta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) tarafından sürdürülen kapsamlı bir operasyon var. Bu operasyonda, görev alan tüm personelimize, Mehmetçiklerimize başarılar diliyoruz. Onları Yaradan korusun, ayaklarına taş değmesin. Operasyon sırasında verdiğimiz şehitlerimize de Cenabıhak'tan gani gani rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde mayıs ayında kırsal alanda 6'sı büyük, 47'si orta çaplı olmak üzere 11 bin 971 kırsal operasyon, şehirlerde bin 756 operasyon yapıldığını ifade eden Çataklı, "Bu operasyonlarda, aralarında İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde mavi kategoride aranan 3, turuncu kategoride aranan 4, gri kategoride aranan 9 teröristin de bulunduğu 141 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunların 39'u ölü, 57'si sağ, biri yaralı ve 44'ü teslim şeklindedir" ifadelerini kullandı.
Özellikle Batman kırsalında terör örgütü mensuplarının çatışmaya girmeden güvenlik güçlerine teslim olmalarının, örgüt mensuplarının içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Çataklı, "Bu dönemde terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 3 bin 645 şüpheli gözaltına alınmış, 482 kişi tutuklanmıştır. Yapılan bu operasyonlar neticesinde, 122 sığınak/barınak/mağara kullanılamaz hale getirilmiştir. 151 silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473