banner564

Şimdi gözler Behçeli’de

Ankara’da hareketli bir gün yaşanmasına neden olan MHP kurultay krizinde, muhalif 4 aday tarafından açılan hazirun defterine 800’den fazla delegenin imza attığı bildirildi

Şimdi gözler  Behçeli’de
banner598
MHP kurultay krizinde dün Ankara’da hareketli dakikalar yaşandı. 4 muhalif aday Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Büyük Anadolu Oteli önüne geldi. Barikatın gerisinde yoğun kalabalık oluştu. Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu. Muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı topladıklarını ilan etti. 
Sinan Oğan, "Bizim tespit ettiğimiz imza sayısı 800'e ulaştı. Barikat kalkmazsa alanı terk edip Yargıtay kararı bekleyeceğiz. Hukuksuz şekilde icra müdürünün işlemi ile karşı karşıyayız. Bize herhangi bir evrak gösteremediler. Çin seddinde olmayan barikatları ülkücülerin önüne koydular. Bu 'gelmeyin' dememize rağmen gelen bir kalabalık. Bu daha gelmesi beklenen kalabalığın yarısı. Bu Çin Seddi'ni bildiği halde iradelerini ortaya koymak için geldiler. Bu ülkücü irade. Buradaki kalabalığın dağılması ve yargıtay kararın beklenmesi lazım. Ülkücü iradeyi kimseye boyun eğdirmeyerek kurultayımızı yapacağız. Haklıyız ve güçlüyüz. Buradan sağduyu ile ayrılacağız" diye konuştu.

Bildiriyi Halaçoğlu okudu…
MHP'li muhaliflerin ortak bildirisini Yusuf Halaçoğlu okudu. Bildiride, "MHP sahipsiz değildir, son sözü genel başkanlar değil kurultaylar söyler" denildi.  Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride "Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP'nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler" ifadeleri yer aldı.

Aydın: Kurultay haziranda
Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi. Meral Akşener kurultayın neden engellendiğine ilişkin polisin yazılı emrini görmeden ayrılmayacağını söyledi. Bir açıklama da Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "Yargıtay kararı beklenecek. Buradan sağduyu ile ayrılacağız" diye konuştu. Alanda 13.20 itibarıyla alanda sadece Meral Akşener kaldı. Yaklaşık 2 saat bekleyen Akşener, "Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek" dediği konuşmasının ardından alandan ayrıldı. Akşener'in iki kez, 'Bahçeli istifa' şeklinde slogan atan grubu, 'Yapmayın' diyerek susturması dikkat çekti.

“Bozkurtlar ve Asenalar benimle…”
Akşener'in konuşmasının satır başları şöyle:
"Biliyorum Bozkurtlar ve Asenalar benimle. Polisle engellemeye çalışıyorlar. Elbette ki onlar bizim evlatlarımız, elimiz kalkmaz. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk, sanmasın AKP, sanmasın saray, Ülkücüler vazgeçti. Onlar bizim güvenliğimizi korumakla yükümlüler. O yüzden biz de burada bekledik. Sabaha kadar bekleyecektim ama arkadaşlarım dedi ki, ‘Saat 7’den beri herkes burada. Yiyecek yok, su yok, en temel ihtiyaçlarını giderecek yer yok.’ O yüzden şimdilik evimize gidiyoruz. İktidara sesleniyorum, ne yaparsanız yapın Ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz. Adalet istiyoruz diyenlerin yolculuğunun en güçlü olan bu milli irade hareketinin önüne geçemeyeceksiniz. Türk Milleti karar verdi. Duyduk o sesi. Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek."


Bahçeli kurmaylarını topladı…
MHP'de muhaliflerin kurultay girişimi sürerken MHP lideri Devlet Bahçeli Genel Merkez'de, kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı. Bahçeli'yi destekleyenler de genel merkez önünde toplandı. Yaklaşık 150-200 kişilik bir grup bina önünde toplandı. Bahçeli lehine sloganlar atıldı, marşlar çalındı.

Muhaliflerin imza iddiasına yanıt geldi
Adan, muhaliflerin 800'den fazla iddia toplandığı iddiası için "Delegelerin imzalarını aldıklarına dair belgeleri var mı? Belge olmadığına göre... Meseleyi hep bu şekilde kamuoyunda oluşturuyorlar. Ülkücü hareket bunların hiçbirine prim vermeyecek" diye konuştu.

Karakaya: Süreç MHP’ye zarar veriyor
Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili, "İmza veren vermeyen delegelerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu noktada kimseyi eleştirmiyoruz ancak bu süreci yönetenler gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi'ne ciddi bir şekilde zarar vermişlerdir, zarar vermeye de devam ediyorlar" dedi.
Karakaya, Parti Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulundu,  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474