banner564

Suruç’ta dehşet

Şanlıurfa'da, seçim çalışması yapan AK Partililere yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Suruç’ta dehşet
banner598

 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililere ateş açıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi dâhil 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, 24 Haziran'daki seçimlerde yeniden aday oldu.

Yıldız, Suruç ilçesinde seçim çalışması yürütürken bir esnafla tartıştı. Tartışma iki tarafın yakınlarının da katılmasıyla silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ve 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Şanlıurfa Valiliği: "AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız'ın, yanındaki grupla birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde biri sayın milletvekilinin yakını olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştır" açıklamasında bulundu.

Yıldırım: Bu vahim bir hadisedir
Başbakan Binali Yıldırım Suruç'taki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suruç'ta 3 kişinin öldüğü 9 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili başsağlığı dileklerini iletirken olayın faillerinin adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Yıldırım, Ümraniye'de halkla iftar açtığı Alemdar Caddesi'nde yaptığı konuşmada, Suruç'tan acı bir haber aldıklarını belirterek, seçim çalışmaları yapmakta olan milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ve yanındaki arkadaşlarına bir saldırı gerçekleştiğini kaydetti. "Milletvekilimizin ağabeyi olayda hayatını kaybetti" diyen Başbakan Yıldırım, "Diğer ağabeyleri yaralandı. Orada yaralanan başka insanlar da var. Bu vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir." diye konuştu. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyen Binali Yıldırım şunları kaydetti: Ümit ederim ki bu olay adi bir vakadır, arkasında herhangi bir siyasi sebep yoktur. Eğer öyle ise tabii ki sonuçları çok daha farklı olur. Ben bu vesileyle seçime sayılı günler kalarak bu mübarek günde bütün vatandaşlarımızın sükûnet içinde birbirlerine tahammül içinde mübarek günleri ihya etmeleri ve seçime ülkemizin vakarına yaraşır bir şekilde girmelerini özellikle istirham ediyorum. Güzel günleri, coşkulu günleri, acılı günlere dönüştürmeye hakkımız yok.

Kalın: Failler adalet önüne çıkartılacaktır
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililere yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır." ifadelerini kullandı. Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Suruç'ta AK Partililere yönelik silahlı saldırı sonucu 3 kişinin ölümü ve 9 kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, paylaşımında, "Suruç'taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır." ifadelerine yer verdi.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473